Es constitueix oficialment el Consell Municipal de Salut

Dilluns, 2 de juliol de 2018 a les 14:51

Aquest nou òrgan municipal és una aposta de l’Ajuntament per incrementar la col·laboració i la coordinació entre tots els actors de l’àmbit sanitari local

Castellbisbal ja ha constituït, oficialment, el Consell Municipal de Salut. Es tracta d’un òrgan de nova creació impulsat per l’alcalde i responsable en salut i que compta amb representants dels diferents serveis sanitaris que es presten al poble així com dels centres sanitaris públics de referència, de les farmàcies i de les entitats i plataformes locals que treballen en l’àmbit de la sanitat. De l’àmbit polític, hi participen l’alcalde i regidor de Sanitat, Joan Playà, i membres de tots els grups amb representació al consistori.

La constitució formal d’aquest òrgan es feu el dia 1 de juny amb la celebració d’una primera reunió en la qual es va oferir informació bàsica sobre els serveis que es presten a la població i de qui són competència així com de les actuacions més rellevants que s’han dut a terme en els darrers anys.

El director del CAP Dr. Joan Planas

va presentar tots els serveis i activitats preventives i de promoció de la salut que es desenvolupen al centre, gràcies a un equip professional format per 31 persones, entre metges, infermers, pediatres, personal administratiu i responsables de la unitat funcional de crònics.

Per la seva part, la directora del sector sanitari Vallès Occidental del CatSalut

va informar dels centres i proveïdors de la nostra àrea bàsica i es va referir a la focalització del departament per millorar els serveis i programes de salut mental així com per incrementar l’atenció a les persones més fràgils amb l’objectiu de reduir-ne els trasllats als centres mèdics i els ingressos hospitalaris.

La tècnica municipal de Salut i l’alcalde

van presentar els serveis municipals sanitaris i les millores aconseguides en transport, en l’horari del CAP, i d’altres, que han estat fruit del treball i la coordinació amb tots els responsables en la matèria en el nostre municipi, així com pel suport de la Plataforma contra el tancament del CAP que també és present en el Consell de Salut.

També es va anunciar per part del Consorci Sanitari de Terrassa

que s’incorporava a partir de primers de juny la dedicació de 4 hores d’un nou professional, amb la conseqüent millora assistencial i la previsible reducció de demora en la cita prèvia.

L’alcalde, Joan Playà,

s’ha mostrat molt satisfet, per poder constituir el Consell de Salut, però sobretot pel desenvolupament d’aquesta primera reunió i considera que “tothom va mostrar una molt bona predisposició per treballar conjuntament i per aconseguir una millor coordinació i més transparència en tot allò relacionat amb la sanitat a Castellbisbal”.

L’alcalde va agrair aquesta predisposició i

va destacar la formació, l’experiència, l’alt nivell professional i el gran interès dels membres del Consell que havien acceptat formar-ne part, fet que ha de contribuir sens dubte a una millora en tot allò relacionat amb la salut a Castellbisbal.

Darrera actualització: 03.07.2018 | 10:14