Es detecta un increment de les conductes incíviques per part dels propietaris de gossos, durant el confinament

Dimarts, 7 d'abril de 2020 a les 16:55

L’Ajuntament ha constatat que hi ha més excrements a la via pública i que algunes persones aprofiten el fet de sortir amb els animals per fer activitats que no estan permeses en el marc de l’estat d’alarma com passejar o fer trobades amb amics.


En les darreres setmanes, l’Ajuntament ha constatat diverses conductes incíviques per part dels propietaris de gossos tant pel que fa a la tinença dels animals pròpiament dita, com al fet que els utilitzen com a excusa per poder sortir de casa o fer activitats que estan restringides per la declaració de l’estat d’alarma.

En concret, s’ha detectat un increment de la presència d’excrements a la via pública que s’atribueix al fet que molts propietaris de gossos no els recullen perquè no noten la pressió social que hi ha en circumstàncies normals, quan hi ha més gent als carrers, i se senten emparats per l’anonimat. L’Ajuntament recorda que la recollida de les deposicions és un deure cívic i una obligació i que no fer-ho pot comportar multes de fins a 300 euros, segons estableixen les ordenances municipals.

Així mateix, es recorda que, encara que no hi hagi gent als carrers, els gossos han d’anar lligats sempre que estiguin a la via pública i que els propietaris tenen l’obligació de prendre les mesures necessàries per evitar molèsties als veïnat. També s’insisteix que cal garantir la higiene i atenció veterinària dels animals i que està prohibit abandonar-los.

A més, es demana als propietaris que tinguin previsió de pensar en persones que puguin tenir cura dels seus animals, en cas que ells haguessin d’estar ingressats o no se’n poguessin fer càrrec temporalment.

Obligacions en relació amb les restriccions de l’estat d’alarma
La Policia Local també ha detectat que hi ha propietaris d’animals que els utilitzen com a excusa per evitar les restriccions de l’estat d’alarma i sortir a passejar regularment.

En aquest sentit, es recorda que el permís per passejar els gossos es limita al temps estrictament necessari perquè l’animal pugui cobrir les seves necessitats fisiològiques i etològiques i s’insisteix que els propietaris han de quedar-se en zones properes al domicili i que no poden desplaçar-se lluny si tenen espais habilitats a prop de casa seva. A més, els animals no poden ser excusa per fer d’altres activitats no autoritzades com sortir a córrer.

Segons les restriccions derivades de l’estat d’alarma, cal que els propietaris de gossos mantinguin la distància social entre ells per reduir al màxim les relacions socials i, consegüentment, evitar els contagis. Per això, no es poden fer trobades amb d’altres persones durant els passejos.

Més informació:

 

Darrera actualització: 07.04.2020 | 17:16