Finalitzen les obres de la primera fase de construcció del carril bici entre el nucli urbà i Can Costa

Dimecres, 17 de maig de 2023 a les 00:00

El carril bici ja està habilitat i en una segona fase es preveu substituir el paviment dels trams que ara discorren sobre voreres per un asfaltat nou. 


Aquests dies han finalitzat les obres de la primera fase de construcció del carril bici que uneix la urbanització de Can Costa amb el nucli urbà. 

El trajecte, que fa el recorregut entre l’avinguda de Sant Vicenç (a l’alçada de l’Institut Castellbisbal) i la zona residencial de Can Costa, ja està operatiu. En total, són 980 metres de carril bici, amb alguns trams que discorren per la calçada i d’altres per la vorera. En tots els casos, però, el carril bici s’ha segregat tant dels vehicles com dels vianants amb l’objectiu d’oferir la màxima seguretat a tothom.

La previsió és que en una segona fase es pugui fer la substitució del paviment dels trams del carril bici que ara passa per voreres. La idea és canviar els panots actuals per un asfaltat més adequat per circular les bicicletes i patinets.

A més d’habilitar el carril bici, durant la primera fase de les obres també s’ha millorat l’accessibilitat a peu a la zona de la rotonda del cementiri, on s’ha asfaltat el camí que fins ara era de sorra i pedres. En aquest punt, a més, s’han fet actuacions a la calçada per facilitar la mobilitat viària i garantir una millor seguretat per als vianants. En aquest sentit, s’han habilitat pas elevats per regular la velocitat dels vehicles a la rotonda del cementiri, però també a l’avinguda dels Roures i a la zona residencial de Can Costa.

Les obres de la primera fase han tingut un cost de 127.307,38 euros i han anat a càrrec d’Excavacions Gassó, SL.

Darrera actualització: 17.05.2023 | 10:11