Ja han començat les obres d’arranjament de tres cruïlles del nucli urbà per millorar-ne la seguretat i accessibilitat

Dimarts, 5 de juliol de 2022 a les 09:00

Són cruïlles dels carrers Fassina, Sant Mateu i Estació i, en tots tres casos, són punts d’accés a serveis i equipaments públics amb gran afluència de vehicles i persones a peu.

Aquesta setmana, l’Ajuntament ha iniciat les obres de remodelació de tres cruïlles del nucli urbà per tal que siguin més segures i més accessibles tant pels vianants com per al trànsit rodat. Es tracta de les cruïlles dels carrers Fassina (entre el carrer Ponent i el carrer Raval); la confluència del carrer de Sant Mateu amb el carrer de La Lluna i l’encreuament entre els carrers de l’Estació, Bellavista i Bellesguard.

En tots tres casos, són punts propers a equipaments públics i amb gran afluència de vehicles i persones que hi passen per accedir-hi i es transformaran en plataformes úniques similars a la que s’ha construït a la cruïlla entre l’avinguda de Pau Casals i el carrer de l’Esperanto (davant del CAP Dr. Joan Planas)

Cruïlla del carrer de la Fassina
Les obres del carrer de la Fassina consistiran en millorar un tram que dona accés a l’Illa Esportiva i on conflueixen cinc carrers: a més de la Fassina, els carrers Raval, Ponent i Agricultura i també el passatge de l’Agricultura. Les obres permetran millorar la seguretat tant de les persones que circulen a peu com dels vehicles i garantiran l’itinerari accessible fins a l’Illa Esportiva.

Cruïlla del carrer de l’Estació
La cruïlla del carrer de l’Estació amb els carrers Bellavista i Bellesguard és lloc de gran densitat de pas de persones i de trànsit rodat, ja que hi conflueixen els vehicles que accedeixen al nucli urbà per l’accés oest així com totes aquelles persones que s’adrecen a peu a l’Escola Benviure o al parc de l’Ermita. A més, hi circulen tres línies d’autobusos: la L1, la L2 i la L66. 

Es tracta d’un punt on les voreres són estretes, els guals no estan adaptats i on també hi ha alguns pendents pronunciats i tot plegat ha fet que l’Ajuntament opti per fer una remodelació de l’espai que ofereixi més seguretat i més facilitats d’accessibilitat.

Cruïlla entre els carrers de Sant Mateu i La Lluna
Pel que fa a la confluència entre el carrer de Sant Mateu i el carrer de la Lluna es tracta d’un punt que es molt transitat per famílies per la proximitat amb l’Escola Benviure, però també és una zona de pas per moltes persones que surten a passejar o a caminar. Tot aquest encreuament també es convertirà en una zona de plataforma única que permetrà millorar la visibilitat i incrementar la seguretat.

A hores d’ara, ja han començat les obres i l’objectiu és que es realitzin de forma simultània en tots tres punts amb l’objectiu que estiguin finalitzades en un termini de cinc setmanes. Es preveu poder fer tots els treballs sense interrompre la circulació de vehicles i en cas que calgués fer algun tall de trànsit puntual, es comunicaria amb antelació.

Les obres van a càrrec de l’empresa Asfaltos Barcino i tenen un cost de 124.267 euros.

Darrera actualització: 05.07.2022 | 09:32