La Biblioteca s’adapta a la situació actual i ofereix clubs de lectura virtuals i préstecs en línia

Dijous, 23 d'abril de 2020 a les 09:30

Els préstecs es poden realitzar a través de la plataforma Ebiblio Catalunya que inclou llibres, revistes, àlbums il·lustrats i un ampli fons de pel·lícules i documents audiovisuals.


Des de l’inici del confinament, la Biblioteca Municipal està tancada, però els professionals treballen perquè el major nombre d’activitats i serveis es puguin prestar de forma virtual. En aquest sentit, una de les primeres accions que s’ha fet ha estat adaptar els clubs de lectura i fer-los a través de videoconferència.

A hores d’ara, ja s’han fet dues sessions del club de lectura de novel·la i una del club de conversa en anglès, aquest nou format. Les inscripcions estan obertes.

Préstecs en línia
El servei de préstecs de llibres i altres materials es manté actiu, des del primer moment, a través de la plataforma virtual Ebiblio Catalunya que ofereix continguts digitals a tots els usuaris que disposin de carnet de les biblioteques públiques catalanes.

La plataforma inclou llibres per a totes les edats i en diferents idiomes, però també àlbums il·lustrats i un ampli catàleg de material audiovisual divers: des d’audiollibres fins a pel·lícules, música i documentals.

A Ebiblio s’hi pot accedir a través de la seva pàgina web, però també descarregant-vos l’aplicació per a dispositius mòbils i tauletes.

Si no tens el carnet de la Biblioteca...
Les persones que no disposin de carnet de la biblioteca i vulguin gaudir de tots aquests serveis, poden donar-se d’alta com a usuari temporal omplint aquest formulari. Els únics requisits que cal complir són tenir més de 14 anys, ser resident a Catalunya i no haver activat el servei anteriorment.

L’alta com a usuari temporal té una vigència de tres mesos i passat aquest termini, caldrà activar el carnet definitiu de les biblioteques.

Altres activitats
Per als infants, la Biblioteca també ofereix el portal Genius de la Xarxa de biblioteques Municipals que inclou un ampli ventall de recursos per a nens i nenes fins a 12 anys com són jocs, clubs de lectura, recomanacions literàries o música i cinema.

I amb l’objectiu de mantenir el contacte permanent amb els usuaris, la biblioteca també proposa concursos i activitats que es poden seguir des de les seves xarxes socials.

Darrera actualització: 23.04.2020 | 10:32