La Policia Local evita l’ocupació il·legal de vuit habitatges els darrers sis mesos

Dimarts, 24 de maig de 2022 a les 00:00

La col·laboració ciutadana ha estat clau per garantir l’actuació ràpida i eficaç dels agents de seguretat a l’hora d’evitar les usurpacions dels immobles.

 

Al llarg dels darrers sis mesos, els agents de la Policia Local han evitat vuit intents d’ocupació il·legal d’habitatges de les urbanitzacions i del nucli urbà del municipi. Un cop més, les actuacions han estat possibles gràcies al veïnat, que va alertar als cossos de seguretat i aquests van poder actuar amb la rapidesa necessària per evitar aquestes ocupacions, donat que el temps d’actuació en aquests tipus de delictes és determinant a l’hora d’evitar greuges majors pels propietaris d’aquests habitatges.

La Policia Local agraeix la col·laboració ciutadana i insisteix en la importància d’alertar de qualsevol fet o incident que s’observi i que es consideri estrany o sospitós, ja que aquest tipus d’informació és clau per poder actuar ràpidament i de manera eficaç. La comunicació es pot fer a través del telèfon (93 772 11 88), però l’Ajuntament també disposa de l’aplicació mòbil de seguretat ciutadana BeeSafe que permet passar avisos als agents en només 15 segons i sense necessitat de trucada de veu.

Multes i penes de presó

Cal recordar que tant la usurpació d’immobles com la violació de domicili són conductes recollides al vigent Codi Penal, amb penes de 3 a 6 mesos de multa (pena de presó d’1 a 2 anys en cas d’aplicar violència o intimidació) en la usurpació d’immobles i penes de presó de 6 mesos a 2 anys (pena de presó d’1 a 4 anys en cas d’aplicar violència o intimidació) en la violació de domicili.

Darrera actualització: 24.05.2022 | 13:04