La Policia Local ha rebut instruccions del CECOR per incrementar els controls durant la Setmana Santa

Dijous, 9 d'abril de 2020 a les 14:00

Des del 15 de març, la Policia Local ha fet 91 identificacions i ha obert 63 actes sancionadores a persones que s’han saltat les restriccions imposades per l’estat d’alarma.


La Policia Local de Castellbisbal, igual que la resta de policies locals, ha rebut una instrucció del Centro de Coordinación Conjunto (CECOR) per tal que, aquests dies de Setmana Santa, intensifiqui la vigilància per evitar que es produeixin desplaçaments que no estiguin autoritzats per la declaració de l’estat d’alarma. El CECOR insisteix que aquests moviments no estan permesos i que cal estar atents perquè tampoc es produeixin durant la nit o en moments del dia en què hi hagi menys trànsit i puguin passar més desapercebuts.

Així mateix, el CECOR indica que cal estar atent perquè no es facin celebracions religioses o festives durant aquests dies, ja que el confinament total serà vigent fins al 13 d’abril.

L’Ajuntament també fa una crida a la ciutadania perquè continuï confinada durant aquests dies i recorda que és important quedar-se a casa per evitar la propagació i el contagi de la malaltia.

Identificacions i expedients sancionadors oberts
Des del 15 de març, la Policia Local ha obert un total de 63 actes sancionadores a persones que s’han saltat les restriccions de l’estat d’alarma. El més destacat, però, és que tot i que el 40% de les identificacions realitzades es van fer durant la primera setmana, la majoria d’expedients sancionadors s’han obert en setmanes posteriors.

Segons la Policia Local, això es deu al fet que durant els primers dies, es va fer una tasca pedagògica per explicar les restriccions que comportava l’estat d’alarma per si hi havia gent que les desconeixia. Darrerament, en canvi, la majoria de les persones que s’identifiquen o bé ja han estat alertades prèviament o bé es considera que són conscients de què poden fer (i què no) durant el confinament. Això ha fet que aquesta setmana la Policia hagi obert expedient a totes les persones que han estat identificades.

Pel que fa als establiments comercials del municipi,compleixen amb les restriccions de l‘estat d’alarma i des del dia 17 de març no ha calgut fer cap actuació en aquest sentit.

Darrera actualització: 09.04.2020 | 14:59