La Policia Local incrementa les accions informatives per insistir en la necessitat de respectar les recomanacions de seguretat

Divendres, 22 de maig de 2020 a les 19:40

Des de divendres passat, s’han identificat 73 persones. Una xifra que multiplica per quatre les identificacions fetes durant la setmana anterior.


Des de divendres passat, la Policia Local ha incrementat de manera molt notòria, la quantitat d’identificacions realitzades a persones que es trobaven a la via pública i que no  respectaven les mesures de seguretat o les franges horàries establertes per reduir el risc de contagi de la Covid-19.

En total, els agents han fet 73 identificacions, una xifra que multiplica per quatre, les identificacions fetes durant la setmana anterior i que representa quasi el 30 % del total de persones identificades des de l’inici del confinament. Tot i que 19 d’aquestes identificacions han comportat obrir un expedient sancionador, en la resta de casos, els policies han fet tasques d’informació a la ciutadania per considerar que, en moltes ocasions, el veïnat ha confós la fase 1 amb la 0’5 que és la que és vigent a Castellbisbal i és més restrictiva.

Mascaretes i distància física
Davant d’aquesta situació, la Policia Local es mostra preocupada perquè els agents han constatat que hi ha hagut un relaxament per part del veïnat que s’ha traduït en un increment de les sortides al carrer i en un seguiment més laxe de les recomanacions de seguretat com són l’ús de les mascaretes o el manteniment de la distància física.

En aquest sentit, es recorda que l’ús de mascaretes a l’espai públic ja és obligatori (amb algunes excepcions) i que cal mantenir una separació de 2 metres respecte les altres persones. En el cas de la pràctica esportiva les distàncies són de 10 metres si es corre o si es va en patinet i de 20 metres, en el cas del ciclisme.

Darrera actualització: 22.05.2020 | 19:49