La Targeta Rosa serà vàlida a tota l’àrea metropolitana a partir del 13 de juny

Dijous, 9 de juny de 2022 a les 00:00

El canvi també s’aplicarà a tots els títols de tarifació social de l’AMB i de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, alhora que s’incorporen a la T-Mobilitat els títols de viatge T-Casual i T-Familiar d’una zona per desplaçar-se entre els 36 municipis de l’àrea metropolitana.


A partir del 13 de juny, tots els títols de tarifació social de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya seran vàlids ens els serveis de transport dels 36 municipis de l’àrea metropolitana. Per tant, la població de Castellbisbal que disposi de la Targeta Rosa Metropolitana (ja sigui de tarifa gratuïta o reduïda) i el Passi Metropolità d’Acompanyant podrà fer ús d’aquests títols i gaudir dels seus avantatges en el servei de bus urbà, els autobusos interurbans que gestionen la Generalitat de Catalunya i l’AMB i als FGC. El servei de Rodalies no s’incorpora a aquesta integració tarifaria perquè ja disposa de títols socials propis.

La Targeta Rosa és un títol de transport personal i intransferible amb el qual es pot viatjar gratuïtament o bé amb tarifa reduïda. El seu objectiu és facilitar l’accés als serveis de transport de l’àrea metropolitana de Barcelona a les persones grans o amb discapacitat que disposin de pocs recursos econòmics. Gràcies a un conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament i l’AMB, les targetes es poden sol·licitar, durant tot l’any, a l’Ajuntament, a Can Margarit i a l’Espai de la Plaça i també a traves del web www.amb.cat

Novetats en la T-Mobilitat

Coincidint amb aquestes millores de la integració tarifaria, l’ATM ha anunciat també que la T-Mobilitat incorpora la T-casual i la T-familiar d’una zona. Això suposa que a partir d’ara, el títol unipersonal de 10 viatges (el més usat de la xarxa de transport) i el multipersonal (que permet realitzar 8 viatges en 30 dies), ja es poden fer servir per desplaçar-se entre els 36 municipis de l’àrea metropolitana amb la targeta recarregable o telèfon mòbil, coneguda com a T-Mobilitat.

Els dos títols se sumen a la T-usual i la T-jove d’una zona, que des de principis d’any també estan disponibles en les seves versions per a famílies monoparentals i nombroses.

Darrera actualització: 09.06.2022 | 13:46