L’Ajuntament ha trucat a totes les persones de més de 65 anys que viuen soles per garantir que estiguin bé durant el confinament

Dimecres, 1 d'abril de 2020 a les 10:00

S’han fet quasi 300 trucades i la pràctica totalitat de persones grans han assegurat que disposen d’una xarxa de familiars o amics que les ajuden o que compten amb el Servei d’Assistència Domiciliària que ja les atén. Tot i això, Serveis Socials ha detectat vuit casos que requereixen un seguiment individualitzat.


L’Ajuntament ha trucat a tots els veïns i veïnes de Castellbisbal de més de 65 anys i que, segons el padró municipal, viuen soles amb l’objectiu de confirmar que es troben bé i garantir que disposen d’una xarxa familiar o d’amics que els dona suport i que les atén durant el confinament.

En total, s’han fet 300 trucades i la majoria d’aquestes persones han explicat que tenen familiars o un entorn proper que les ajuden en tot el necessari o bé que disposen del Servei d’Atenció Domiciliaria i que, per tant, també estan ateses. Tanmateix, hi ha vuit persones grans que han manifestat que estan soles i els Serveis Socials municipals les trucaran cada dos dies per comprovar que es troben bé.

Les trucades als majors de 65 anys es van posar en marxa per part de la Regidoria de Serveis a les Persones en el moment en què es va anunciar la necessitat de confinar la població per evitar el contagi de la COVID-19. L’objectiu principal d’aquesta acció ha estat garantir que ningú quedi desatès durant aquests dies.

Campanya complementària
Aquesta iniciativa es completa amb una campanya a les xarxes socials per demanar a la població que si tenen coneixement de persones en situació de vulnerabilitat que estiguin soles, ho comuniquin a l’Ajuntament per poder posar en marxa els serveis que siguin necessaris, al més aviat possible.

Informacions d’interès

Darrera actualització: 01.04.2020 | 10:22