L’Ajuntament inverteix més de 180.000 euros en la renovació de mig miler de punts de llum

Dimecres, 10 de març de 2021 a les 00:00

Les actuacions són una aposta per sistemes i tecnologia més sostenible i es centraran en la substitució de lluminàries per tecnologia LED a Can Costa, el nucli urbà i l’Illa Esportiva.


L’Ajuntament de Castellbisbal destinarà més de 180.000 euros a l’adquisició i renovació de l’enllumenat públic per tecnologia LED a diversos punts de la urbanització de Can Costa i el nucli urbà, així com al camp de futbol, les pistes de tennis i la pista de frontó de l’Illa Esportiva.

En total, s’han invertit 86.000 euros en l’adquisició de lluminàries LED a través de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) als quals cal sumar els 30.973,58 euros que s’han adjudicat a l’empresa Citelum Ibèrica per fer la substitució de 486 punts de llum dels carrers de Can Costa i la part de l’eixample del nucli urbà.

Pel que fa a les obres de canvi de lluminàries a tecnologia LED del camp de futbol, les pistes de tennis i la pista de frontó de l’Illa Esportiva s’han adjudicat per valor de 57.200 euros a la Sociedad Española de Construcciones Eléctricas (SECE). A més, s’instal·laran tres fanals fotovoltaics al carrer de Pantaleó de Santa Rita, unes obres que també s’han adjudicat a SECE per valor de 9.583,09 euros.

Lluita contra el canvi climàtic

Les actuacions s’emmarquen dins la campanya de millora energètica i sostenible de l’enllumenat públic que fa anys que ha posat en marxa l’Ajuntament mitjançant la substitució progressiva de les lluminàries de l’enllumenat públic a LED per tal d’estalviar energia i reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera, limitant l’impacte del nostre municipi al canvi climàtic.

“Gràcies a aquesta aposta municipal, actualment, a Castellbisbal, un 30% de l’enllumenat públic és energèticament sostenible al nivell màxim que permet la tecnologia actual”,

assenyala el regidor de Patrimoni Urbà, Joaquim Sardà, que destaca que:

“la voluntat de l’Ajuntament és fer una inversió al llarg dels propers dos anys per finalitzar aquest canvi i arribar al 100%, de manera que en un termini molt curt de temps la totalitat de l’enllumenat públic a Castellbisbal haurà passat a tenir el nivell més elevat de sostenibilitat ambiental possible, amb la tecnologia disponible en l’actualitat. Una fita molt important per al municipi que ja ha aconseguit, per primer cop en els darrers 30 anys, adequar totes les instal·lacions d’enllumenat públic a la normativa vigent, sense defectes de seguretat i complint amb les inspeccions obligatòries”.

Darrera actualització: 10.03.2021 | 13:51