L’Ajuntament manté els serveis d’atenció al jovent fent èmfasi en l’acompanyament i gestió emocional

Dimarts, 28 d'abril de 2020 a les 13:15

Els educadors de Medi Obert mantenen el contacte amb els nois i noies de manera virtual i el Punt d’Informació Juvenil ha adaptat les activitats perquè puguin fer-se telemàticament.


La Regidoria de Joventut manté l’atenció al jovent, durant el confinament i, d’aquesta manera, es continuen prestant tant els serveis que fan referència a l’acompanyament i suport emocional dels joves com les activitats lúdiques, formatives i educatives que habitualment es desenvolupen al Punt d’Informació Juvenil (PIJ).

Evidentment, però, davant la impossibilitat de fer totes aquestes accions de manera presencial, les activitats es fan per vies telemàtiques i en tots els casos, tots els serveis estan treballant la gestió emocional perquè tothom puguin trobar recursos per passar aquests dies de la millor manera possible.

Servei d’educadors de Medi Obert
Els educadors de Medi Obert mantenen el programa Mou-te des de l’inici del confinament. Es tracta d’una iniciativa que té per objectiu acompanyar els nois i noies i ajudar-los a trobar els seu camí tant a nivell vital com formatiu.

Habitualment, es fan tutories personalitzades amb els joves en què se’ls ajuda a resoldre dubtes acadèmics o laborals, però on també se’ls orienta i se’ls fa acompanyament des d’una perspectiva emocional. Paral·lelament, se celebren sessions grupals en les quals es fan activitats per fomentar la seguretat i l’autonomia dels joves. Totes aquestes activitats s’han adaptat i actualment es realitzen de manera virtual.

Punt d’Informació Juvenil
Des de l’inici del confinament, el Punt d’Informació Juvenil està tancat, però manté l’activitat a través del seu canal d’Instagram (@pijcastellbisbal) des d’on es fan propostes d’activitats diverses. L’objectiu és mantenir el contacte amb els joves i oferir-los recursos i acompanyament, no només lúdic i formatiu, sinó també emocional.

Entre les propostes virtuals del PIJ, hi ha activitats per continuar actius (com càpsules per fer exercici, manualitats o receptes de cuina); qüestionaris per fomentar el debat sobre aspectes de sexualitat o addiccions; o idees per passar millor el confinament. A més, s’ha establert una línia oberta per resoldre tot tipus de dubtes.

Més informació

 

Darrera actualització: 28.04.2020 | 13:38