L’Arxiu Municipal publica un llibre sobre el domini de l’Hospital de la Santa Creu al municipi

Dilluns, 22 d’abril de 2024

L’estudi, que va guanyar la 6a Beca de Recerca sobre la història de Castellbisbal, es presentarà a l’Espai Montserrat Roig d’Els Costals el proper 10 de juny.

 

L’Ajuntament de Castellbisbal acaba d’editar el llibre La transmissió del domini de Castellbisbal de la família a l’Hospital de la Santa Creu: poder, memòria i gestió d’un senyoriu dels segles XV-XVIII, escrit per Pol Bridgewater Mateu.

La publicació analitza com el domini sobre Castellbisbal va passar del llinatge dels Castellbisbal (o Bisballo com eren coneguts a Itàlia) a l’hospital barceloní de la Santa Creu, i com aquest, actuant com un senyor feudal més, va gestionar aquest domini durant els segles XVI i XVIII, un dels períodes més desconeguts de la història del municipi.

La presentació de l’estudi, que va guanyar la 6a Beca de Recerca sobre la història de Castellbisbal que anualment convoca l’Arxiu Municipal, s’havia de celebrar aquesta setmana però com estem en període electoral, s’ha traslladat de dia.  L’acte, per tant, tindrà lloc la tarda del proper 10 de juny, a l’Espai Montserrat Roig d’Els Costals, coincidint amb les activitats de la Setmana Internacional dels Arxius.

Durant la presentació del llibre, el seu autor, Pol Bridgewater, oferirà una conferència sobre els resultats de la seva recerca. Bridgewater és doctor en Cultures Medievals per la Universitat de Barcelona i especialista en la política hospitalària durant l’edat mitjana, i per extensió sobre les relacions de poder i la societat medieval catalana.

Darrera actualització: 22.04.2024 | 14:11