Les Jornades Europees del Patrimoni ens conviden a redescobrir els oficis tradicionals

Dijous, 19 d'octubre de 2023 a les 00:00

Un recorregut pel nucli urbà i activitats gratuïtes diverses relacionades amb els costums del passat pota-roig centren les propostes de les jornades al municipi.

Castellbisbal commemora aquest dissabte, 21 d’octubre, les Jornades Europees del Patrimoni, una cita anual amb què es vol donar a conèixer i apropar a la ciutadania la riquesa i diversitat del patrimoni cultural del municipi. 

El lema de l’edició d’enguany és “Patrimoni viu”, fent referència als costums i coneixements que es transmeten de generació en generació i que actualment es continuen mantenint. “Per això, el Museu de la Pagesia ha programat diverses activitats per posar en valor els oficis i les costums del nostre passat pota-roig”, destaca la regidora de Cultura, M. Isabel Méndez.

Un dissabte ple d’activitats

La jornada començarà a les 10.00 del matí de dissabte amb una ruta pel nucli urbà que sortirà de la plaça de Lluís Companys a través de la qual descobrirem diferents oficis i tradicions de Castellbisbal. El recorregut acabarà al voltant del migdia a la plaça del Joc, on es podrà gaudir d’un concert d’instruments fets amb materials naturals i es podrà participar en tallers per aprendre a construir-los i tocar-los. Tot plegat amenitzat per personatges d’època que ens faran rememorar la vida rural amb les seves anècdotes.

Dissabte, a la plaça del Joc, també es podrà gaudir, de 12.00 a 14.00 hores, d’una mostra de puntaires que ens aproparan a aquest art tèxtil i, al llarg de tot el matí, es podrà visitar l’exposició “L’abans: oficis i quotidianitat a Castellbisbal” al Museu de la Pagesia.

Inscripcions

Totes les activitats són gratuïtes però la participació en el recorregut està limitat a un aforament de 50 persones, motiu pel qual cal fer inscripció prèvia enviant un correu electrònic a museu@castellbisbal.cat o bé trucant al 93 772 26 22 o al 93 772 38 83.

En cas de pluja, el recorregut quedarà anul·lat i les activitats es traslladaran al Museu de la Pagesia.

Darrera actualització: 19.10.2023 | 09:28