Les sessions d'Educació Viària de la Policia Local arriben a més d'un miler d'alumnes

Dijous, 29 de setembre de 2016 a les 12:15

Les activitats, adreçades a alumnes de P3 fins a 4t d’ESO, han inclòs des de xerrades amb víctimes d’accidents de trànsit fins a teatre.

 

Un total de 1.274 infants i joves van participar en alguna de les 61 sessions d’Educació Viària que la Policia Local va impartir als centres educatius de Castellbisbal, durant el passat curs escolar. Les sessions van arribar a alumnes des de P3 fins a 4t d’ESO.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Joaquim Sardà, ha explicat que l’educació viària a les escoles i instituts és “un element molt important dins dels serveis que oferim als veïns de Castellbisbal”, ja que “la sensibilització dels infants i joves és l’eina per aconseguir futurs conductors, vianants i passatgers cívics, responsables i respectuosos envers els altres”. Per tot això, la voluntat de l’Ajuntament és continuar treballant en aquesta línia durant aquest curs escolar.

 

Ventall d’activitats
Per tal d’adequar les activitats a les necessitats i interessos de cada col·lectiu, el Programa d’Educació Viària de la Policia Local inclou activitats molt diverses. En el cas dels joves, es proposen xerrades en col·laboració amb l’Institut Guttmann, durant les quals persones que han estat víctimes d’accidents de trànsit i que han patit lesions greus expliquen la seva història i com ha canviat la seva vida.

Molt diferent és el projecte Jo també hi vaig en el qual es fomenten les conductes cíviques i responsables dels infants quan viatgen en autobús. En aquest cas, les sessions són possibles gràcies a la col·laboració de l’empresa Autos Castellbisbal, que cedeix autobusos perquè els nens i nenes puguin pujar-hi i aprendre mitjançant la pràctica.

De fet, totes les accions formatives pretenen convertir els infants en protagonistes. Amb aquest objectiu, s’organitza, per exemple, un circuit de bicicletes a l’Illa Esportiva per aprendre a circular seguint les normes de trànsit. Per als més petits, es fan jocs i, fins i tot, representacions teatrals a càrrec del clown Ruskus Patruskus que, d’una manera amable i divertida, explica conceptes com la importància de cordar-se el cinturó de seguretat, de travessar el carrer amb seguretat o la necessitat de posar-se el casc per circular en bicicleta.

Darrera actualització: 12.12.2019 | 17:23