Els Arenys rep el primer xec del programa Euronet 50/50

Dimecres, 3 de juny de 2015 a les 16:19

En els primers nous mesos d'implantació del projecte, l'escola ha estalviat més de dos mil euros en els rebuts d'aigua, llum i gas.

El projecte Euronet 50/50 és una iniciativa europea que té per objectiu aconseguir que els centres educatius redueixin el consum energètic. 

Per aconseguir-ho, proposa impulsar conductes individuals que contribueixin a l'estalvi en el consum d'aigua, gas i llum com poden ser racionalitzar el consum de calefacció, encendre únicament els llums quan és necessari o controlar que tots els aparells elèctrics i electrònics quedin ben tancats i no es mantinguin amb l'opció stand by.

Estalvi econòmic

Els Arenys ha començat a treballar en el projecte Euronet durant aquest curs i, aquest matí, s'ha fet un reconeixement als mestres, alumnes i altres professionals que han col·laborat en la iniciativa i que han fet possible que, des del mes de setembre, s'hagin estalviat 2140 euros.

Com que el projecte vol reconèixer l'esforç i la implicació de les escoles per reduir el consum energètic, l'estalvi aconseguit es reparteix, a parts iguals, entre l'Ajuntament i l'escola. D'aquesta manera, Els Arenys ha rebut, avui, un taló per valor de 1069,49 euros. El xec l'han recollit els membres de l'equip energètic d'Els Arenys que s'han mostrat contents per poder rebre aquests diners que revertiran en el centre.

1a Festa Euronet

El lliurament del xec d'estalvi ha estat l'activitat central de la 1a Festa Euronet que Els Arenys ha celebrat durant el matí d'avui. La festa ha comptat també amb el lliurament de diplomes als ecodelegats de totes les classes i amb diversos tallers i activitats lúdiques i de sensibilització al voltant de la necessitat de preservar el Medi Ambient.

2 escoles de Castellbisbal, a l'Euronet
Els Arenys s'ha afegit al programa Euronet aquest curs 2014-2015, després que al 2012, ja s'hi va adherir l'escola Mare de Déu de Montserrat.

Darrera actualització: 18.11.2019 | 16:48