L'Escola Montserrat estalvia uns 14.000 euros en consum energètic

Dijous, 12 de juny de 2014 a les 11:31

El centre aconsegueix reduir costos i promoure bones pràctiques en l’ús i la gestió de l’energia a través del projecte educatiu Euronet 50/50

Després de dos anys participant al projecte Euronet 50/50, l’Escola Mare de Déu de Montserrat ha aconseguit estalviar 14.000 euros posant en pràctica nous hàbits de consum energètic, com ara apagar llums al sortir de les aules, ventilar poca estona els espais, aprofitar al màxim la llum natural o regular la temperatura dels termòstats.

A més d’aquesta reducció de costos en les factures d’electricitat i gas, el centre també ha aconseguit, els darrers dos anys, estalviar el consum de més de 154.000 kilowatts i deixar d’emetre a l’atmosfera prop de 34 tones de CO2.

Per reconèixer aquesta important tasca a favor del medi ambient que està duent a terme l’Escola Mare de Déu de Montserrat, ahir al migdia es va fer un acte simbòlic al centre, que va comptar amb l’assistència de l’alcaldessa de Castellbisbal, Dolors Conde, i el regidor de Medi Ambient, Alberto Matallanas.

A més de lliurar uns diplomes a les classes de 4t, 5è i 6è que s’han encarregat de fer l’estudi energètic de l’escola i que han proposat actuacions de millora per estalviar energia, es va fer un reconeixement als ecodelegats que han participat activament en l’equip energètic del centre. Durant l’acte l’Ajuntament també va fer entrega a l’escola d’un xec simbòlic per valor d’uns 7.000 euros, equivalent al 50% de l’estalvi econòmic aconseguit.

A més de felicitar a tota la comunitat educativa de l’Escola Mare de Déu de Montserrat pels bons resultats aconseguits, l’alcaldessa de Castellbisbal, Dolors Conde, va aprofitar l’ocasió per recordar que "el més important d’aquestes iniciatives és fomentar en els nens l'hàbit d'estalvi d'energia i que traslladin aquests costums a casa".

El projecte Euronet 50/50 és una iniciativa de caire europeu que té com a principal objectiu fomentar l’estalvi energètic als equipaments educatius a partir del canvi d’hàbits dels usuaris dels equipaments. Fins ara l’Escola Mare de Déu de Montserrat era l’únic centre del municipi que participava en aquest programa, al que recentment s’ha sumat l’Escola Els Arenys, que ja compta amb un equip energètic que liderarà el projecte i des del qual es faran les propostes d’estalvi.

Darrera actualització: 11.11.2019 | 18:03