L’impacte econòmic de la violència masclista a Castellbisbal és d’uns 340.000 euros anuals

Dijous, 25 de novembre de 2021 a les 00:00

La dada forma part de la campanya del Col·lectiu Flora Tristán que ha calculat, per primera vegada, el cost per persona i any de la violència contra les dones als municipis de Catalunya


Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de l’eliminació de la violència envers les dones que celebrem avui, l’Ajuntament de Castellbisbal col·labora aquests dies amb la difusió de la campanya de sensibilització del Col·lectiu Flora Tristán, que per primera vegada a Catalunya concreta l’impacte que les violències masclistes tenen per a la ciutadania, municipi per municipi.

La campanya està basada en una investigació recent d’àmbit estatal que ha permès estimar els costos de la violència de gènere que, a tota Espanya, se situen entre els 1.281 i els 1.300 milions d’euros. A partir d’aquest estudi, el Col·lectiu Flora Tristán ha desagregat les xifres en l’àmbit provincial, comarcal i municipal a Catalunya, on les violències masclistes reporten una despesa de 212 milions d’euros a l’any de mitjana. A més, per cada municipi ha recollit dades dels beneficis econòmics que implicaria una disminució dels casos i de la quantitat de dones afectades.

Per tant, segons la campanya, el cost mitjà de les violències masclistes a Castellbisbal és de 341.964 € anuals i són 2.884 les castellbisbalenques que han patit alguna violència masclista en algun moment de la seva vida, un 57,3 % de les dones majors de 15 anys del municipi. Són dades que impacten que es poden contrastar i verificar a l’estudi El impacto de la violència de genero en España: una valoración de sus costes en 2016 i la Macroencuesta de Violéncia contra la Mujer 2019.

Commemoració del 25-N

Amb l’objectiu de sensibilitzar i donar-li rellevància al problema de les violències masclistes, aquesta tarda, al voltant de les 20.00 hores, es farà lectura del manifest del 25-N a l’espai foier d’Els Costals on immediatament després actuaran Las Fritas que presentaran el seu treball El diario de Patri (y otras apropiaciones del capital). A més, a partir d’aquesta nit i fins al 28 de novembre, la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de lila per a commemorar el Dia Internacional de l’eliminació de la violència envers les dones.

Darrera actualització: 25.11.2021 | 12:32