Primers passos del IV Pla local de prevenció de conductes addictives

Dilluns, 14 de març de 2022 a les 00:00

La iniciativa vol reduir el consum de substàncies que produeixen addicció, però també incideix en altres conductes que generen dependència, com ara l’ús de pantalles.  

L’Ajuntament ha començat a treballar en el IV Pla de prevenció de consums i conductes addictives. De moment, s’ha iniciat el procés de diagnosi per analitzar la realitat social del municipi, s’han fet reunions del comitè tècnic i amb els representants polítics del consistori, i en breu es posaran en marxa les entrevistes amb informants claus com ara famílies, grups de joves, associacions educatives i professionals de la salut, educació i seguretat. Tot plegat ha d’ajudar a definir les actuacions que s’hauran de desenvolupar durant els propers anys per tal de donar resposta a les problemàtiques, necessitats i expectatives detectades.

El pla, que està previst aprovar a finals d’aquest 2022, neix amb la missió de prevenir i reduir, tant en joves com en adults, el consum de substàncies, tant legals com il·legals, que produeixen addiccions o dependència. Parlem d’alcohol, tabac, cànnabis o cocaïna, però també d’altres tipus de conductes que, sense implicar el consum de substàncies, generen dependència i un risc per a la salut física i mental de les persones, com ara l’ús abusiu de pantalles.

Aquest pla és el quart que impulsa l’Ajuntament en l’àmbit de la prevenció de consum i pràctiques addictives i dona continuïtat al III Pla de drogues i comportaments de risc El Turó. 

Darrera actualització: 14.03.2022 | 11:59