L'Ajuntament instal·larà vuit desfibril·ladors a l'espai públic en les properes setmanes

Dilluns, 5 de juny de 2017 a les 15:10

El Ple del mes de maig va aprovar una modificació pressupostària que permetrà la compra dels desfibril·ladors de forma immediata.

L’Ajuntament ha decidit avançar la compra i la instal·lació dels vuit desfibril·ladors (DEA) que estava previst adquirir, de forma progressiva, entre el 2017 i el 2019. La previsió actual és que tots els aparells entrin en funcionament en les properes setmanes.

El compromís d’adquirir els DEA es va adoptar en el Ple del mes de gener i el fet que tots els grups polítics coincidissin en la importància d’instal·lar-los al més aviat possible i, a poder ser, sense haver d’esperar al 2019, ha facilitat que s’hagin fet els tràmits necessaris per fer la compra i la instal·lació dels vuit desfibril·ladors aquest 2017.

Els nous DEA es distribuiran al nucli urbà i, per primera vegada, se n’instal·laran a les urbanitzacions. La ubicació dels aparells s’ha fet seguint criteris tècnics d’afluència de persones a la zona i tenint en compte que és molt important que es trobin en llocs visibles i fàcils de recordar.

En tots els casos, seran desfibril·ladors instal·lats en equipaments municipals i accessibles perquè qualsevol persona pugui utilitzar-los en cas d’emergència. A més, tots ells estaran connectats a Internet i en cas que l’urna que els conté sigui oberta s’avisarà, de forma immediata, a la Policia Local perquè es puguin activar totes les mesures d’emergència necessàries.

Municipi cardioprotegit
Els nous DEA s’afegiran als sis que actualment ja estan en funcionament a Castellbisbal i d’aquesta manera s’aconseguirà que Castellbisbal sigui un municipi cardioprotegit, tal com s'estableix en la declaració aprovada al mes de gener.

 

Darrera actualització: 18.09.2019 | 10:07