L'Ajuntament es posa a disposició del Govern per col·laborar en la creació de l'Estat Català

Dimarts, 29 de setembre de 2015 a les 16:32

El Ple Municipal va aprovar, ahir al vespre, posar-se a disposició de la Generalitat per col·laborar en la constitució de l’Estat Català.


Aquesta decisió es va prendre després de debatre una moció que els grups polítics d’Alternativa per Castellbisbal (AC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Convergència i Unió (CiU) havien presentat conjuntament, ja que totes tres formacions polítiques comparteixen els mateixos compromisos respecte del procés sobiranista. Tot i això, CiU finalment es va abstenir en la votació al·legant que no havia tingut temps de rebre la validació final dels seus serveis jurídics.

La moció aprovada estableix que l’Ajuntament, i l’alcalde com a màxim representant del mateix, “es posarà a disposició del govern del país per col·laborar en tot el que consideri oportú en la gestió de la constitució de l’Estat Català, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l’Estat Espanyol”.

Segons la moció, que va ser defensada pel regidor Toni Pons, “l’elecció del nou Parlament s’ha fet sota els principis de la democràcia i la plena llibertat” i “l’escrutini final dóna com a resultat una majoria absoluta de les forces independentistes”. És per això que Pons considera que “el resultat obtingut a Catalunya ha donat un mandat clar”.

Amb l’aprovació d’aquesta moció, AC i ERC donen compliment a l’Acord de Govern, signat el 12 de juny passat, en tot allò que fa referència a política catalana. De fet, així ho va expressar l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, que va dir que “l’Equip de Govern compleix l’acord adquirit en el pacte de govern en matèria de procés nacional”. Playà va afegir que “des del primer dia, treballem per complir els nostres compromisos amb la població i per donar resposta a les seves necessitats en tots els àmbits”.

La moció, aprovada amb els vots a favor d’AC i ERC, l’abstenció de CiU i el vot en contra de Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i de Ciutadans (C’s), també contempla que “l’alcalde, o regidor en qui delegui, participi en l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constitueixi en el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d’autogovern”.

 

Debat al Ple Municipal
El debat de la moció al Ple Municipal d’ahir a la nit va ser llarg i intens i es van donar fins a tres torns de paraules perquè els regidors poguessin debatre i respondre els arguments plantejats per les diferents formacions polítiques.

El regidor de C’s, Manuel Lora, va dir que considerava que la moció “no té sentit” perquè, “Castellbisbal ha votat un 60% contra la independència” i va expressar el seu convenciment que es tractava “d’un escrit que [AC, ERC i CiU] ja tenien preparat [abans de conèixer el resultat de les eleccions] i que, per no llençar-lo a les escombraries, van decidir tirar-lo endavant”.

Per la seva banda, la portaveu de CiU, Natàlia Boya, va dir que “estem d’acord amb l’esperit de la moció”, però va aclarir que s’abstindria en la votació perquè volia rebre uns aclariments per part dels serveis jurídics del seu partit polític.

El portaveu del PSC, David Vidal, va mostrar també el seu total desacord amb la moció “perquè el 58% de la població de Castellbisbal no vol la independència” i va lamentar que malgrat tot “l’Ajuntament fa actes independentistes [en relació amb la celebració de la Diada] i posa estelades”.

 

Darrera actualització: 28.10.2019 | 16:00