L'elaboració del Pla de Mobilitat s'obre a la participació ciutadana

Dimecres, 22 d'octubre de 2014 a les 09:13

L’Ajuntament prepara una passejada pel territori i un taller de diagnosi per incloure les aportacions dels veïns i veïnes del municipi al Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS) de Castellbisbal.

L’Ajuntament de Castellbisbal, conjuntament amb la Diputació i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, està treballant en la redacció del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS) del municipi. Es tracta d’una feina molt transversal, en què participen diverses àrees municipals sota la coordinació de la Regidoria de Seguretat Ciutadana.

Després d’una primera fase de recollida de dades, ara es comença a fer una diagnosi de cadascuna de les xarxes de transport que hi ha al territori, amb l’objectiu d’elaborar propostes d’actuació per tal de millorar l’accessibilitat, la seguretat i la sostenibilitat de la mobilitat a Castellbisbal.

Per dur a terme tota aquesta feina, s’han previst un seguit d’activitats, obertes a la participació ciutadana. Una d’elles és una passejada, a peu i en bici, per tal d’identificar els elements que faciliten i dificulten la mobilitat de vianants i ciclistes. Aquesta sortida, que s’ha batejat amb el nom de Mou-te, està programada per a les 11.00 del matí del dissabte, 25 d’octubre, i consistirà en dues passejades guiades amb el suport d’un dinamitzador, que permetrà observar el territori in situ i detectar oportunitats de millora sobre terreny. La passejada, que sortirà des de la porta de l’Ajuntament, és oberta a la participació de qualsevol persona interessada, però les places són limitades, per això cal inscriure’s prèviament a la següent adreça de correu electrònic: mobilitat@castellbisbal.cat

A més, posteriorment es programarà un taller participatiu de diagnosi, en què tècnics de l’empresa INTRA (encarregada de la redacció del Pla) i de l’empresa INDIC (que promou la participació ciutadana) explicaran l’estat actual de la mobilitat a Castellbisbal i hi inclouran les percepcions de la població.

 

Un blog obert a la participació

Amb l’objectiu de mantenir informada la població sobre tot allò que fa referència a l’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de Castellbisbal, s’acaba de posar en marxa un blog a través del qual es pot fer seguiment de tot el procés participatiu i des d’on es pot consultar tota la documentació tècnica. A més, a través d’aquest blog del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de Castellbisbal, la ciutadania també pot fer les aportacions que consideri oportunes.

Darrera actualització: 18.11.2019 | 16:41