Castellbisbal signa el Pacte contra la segregació escolar impulsat pel Síndic de Greuges

Dimarts, 19 de març de 2019 a les 00:00

Un centenar d’ajuntaments, agents de la comunitat educativa i el Departament d’Educació de la Generalitat s’adhereixen a aquest document en un acte que ha tingut lloc al Parlament de Catalunya


L’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, ha signat el Pacte contra la segregació escolar impulsat pel Síndic de Greuges, conjuntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

L’acte de signatura, que ha estat presidit pel conseller d’Educació, Josep Bargalló, i pel síndic de greuges, Rafael Ribó, es va celebrar ahir a la sala auditori del Parlament de Catalunya, i ha comptat amb la participació d’un centenar d’alcaldes, els presidents de les entitats municipalistes, sindicats, entitats educatives, patronals dels centres concertats i representants de les famílies.

L’adhesió de Castellbisbal al Pacte contra la segregació escolar signat ahir es va aprovar, amb els vots a favor de tots els grups municipals a excepció de Ciutadans, que es va abstenir, al darrer Ple municipal, celebrat el 25 de febrer.

El document, que inclou 30 actuacions i 189 mesures concretes per lluitar contra la segregació escolar, pretén promoure la coresponsabilitat dels diferents actors que intervenen en l’àmbit educatiu.

Totes les propostes estan adreçades al conjunt de centres que integren el Servei d’Educació de Catalunya i parteixen de la necessitat d’incrementar el pressupost en educació.

El pacte preveu, entre d'altres, l'aprovació d'un nou decret d'admissió d'alumnat per al curs vinent, amb mesures específiques per combatre la segregació, com ara l'establiment d'una proporció màxima d'alumnat amb necessitats educatives específiques per centres d'una mateixa zona, la limitació de l'escolarització de matrícula viva a centres d'alta complexitat o la creació d'una oficina virtual d'escolarització.

També es preveu promoure garanties de gratuïtat real per a l'alumnat socialment desfavorit i graduar el finançament públic dels centres en funció de la coresponsabilitat en l'escolarització equilibrada d'alumnat.

Darrera actualització: 19.03.2019 | 14:22