El Ple aprova noves mesures per abordar i combatre la violència masclista

Dijous, 27 de setembre de 2018 a les 15:25

Durant tot aquest mandat, l'Ajuntament ha impulsat campanyes, accions i iniciatives diverses amb l'objectiu de fer efectiva la igualtat entre homes i dones i per readicar la violència masclista.

Entre les darreres accions empreses, el consistori s'ha adherit al II Pla de Polítiques de Gènere del Consell Comarcal del Vallès Occidental per al període 2016-2019 i al Protocol comarcal per a l'abordatge de la violència masclista.

En tots dos casos, els documents contemplen els diferents àmbits en què es produeixen les desigualtats i les violències i estableixen tant els recursos disponibles per fer-hi front com les estratègies que es poden seguir per combatre-les.

A més, ambdós treballs fan un esment especial al col·lectiu LGTBI i incideixen en la necessitat d'emprendre accions per lluitar contra l'homofòbia.

L'adhesió a aquests plans es va fer en el Ple del mes de juliol per unanimitat de tots els grups polítics.

Altres accions similars
No és la primera vegada que el Ple es manifesta en aquest sentit i durant aquest mandat ha aprovat, entre d'altres, una moció per implantar plans i polítiques locals per eradicar l'assetjament escolar per identitat de gènere (al febrer de 2016) o una altra per aconseguir espais d'oci llliures de violència masclista (al novembre de 2016).

A més, s'han aprovat mocions amb motiu del Dia de l'Orgull Gai i manifestos o declaracions davant de fets d'actualitat com va ser el cas de la sentència de La Manada.

 

Darrera actualització: 07.11.2018 | 16:43