Reunió de la Junta Local de Seguretat

Dimecres, 9 d'agost de 2017 a les 10:00

La Junta Local de Seguretat ha presentat un balanç molt positiu de la seguretat a Castellbisbal en els darrers 12 mesos.

 

Segons la comparativa interanual de l’abril de 2016 al març de 2017, els robatoris amb violència i/o intimidació s’han reduït un 70,3%, els robatoris amb força un 40,2% i les infraccions penals conegudes per Mossos d’Esquadra i Policia Local han baixat un 16,2%. L’eficàcia policial, pel que fa a la resolució dels fets coneguts, registra també xifres positives donat que s’incrementa fins a un 30,7%, uns 8,4 punts per sobre que les dades registrades l’any passat.

Vist en detall, cal destacar que malgrat que durant aquest període s’han produït 23 robatoris a domicilis, cap d’ells ha estat amb violència i/o intimidació. A més, segons l’informe facilitat pels Mossos d’Esquadra, les estrebades s’han reduït un 90%, passant de 20 a només dues, el darrer any.

 

Coordinació policial

Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Joaquim Sardà, aquest balanç positiu “demostra que el treball conjunt entre els cossos de seguretat és efectiu i produeix els seus fruits”. En aquest sentit, els Mossos d’Esquadra van destacar durant la trobada de la Junta Local de Seguretat, que va tenir lloc el passat 9 de maig, que les accions en matèria de seguretat ciutadana protagonitzades els darrers dos anys per la Policia Local de Castellbisbal estan molt per sobre de la mitjana catalana. Suposen prop d’un 50% del total d’intervencions, quan normalment el paper de les policies locals es situa en un 20%. “Una dada que confirma que la Policia Local de Castellbisbal té un paper molt actiu i eficaç en comparació a la d’altres municipis”, assenyala Sardà.

 

Actuacions destacades

Durant la reunió de la Junta de Seguretat també es va valorar com a molt positiva l’eficàcia del pla d’actuació que es va activar amb motiu de l’increment de robatoris a habitatges de Costablanca i el que es va posar en marxa a l’aparcament de l’Estació de RENFE després que es registressin actes vandàlics i robatoris a vehicles.

 

Casuística de l’AP-7

La problemàtica de la seguretat a Castellbisbal es veu distorsionada pel fet que l’àrea de servei de l’AP-7, coneguda com Porta Barcelona, es considera part del municipi a l’hora d’avaluar els índex d’actuacions policials. Així doncs, cal destacar que el 32,7% dels furts comptabilitzats el darrer any (56 de 171) s’han produït en aquest entorn, a l’igual que el 27,08% dels robatoris amb força a l’interior dels vehicles (13 de 48).

Darrera actualització: 12.12.2019 | 18:55

Imatges