Ja es poden demanar els ajuts per a l'IBI del 2015

Dilluns, 16 de novembre de 2015 a les 10:11

L’equip de govern ha reservat cent mil euros per a aquestes ajudes, que seran del 50% del rebut fins a un màxim de 200 euros

 

L’Ajuntament de Castellbisbal ha obert la convocatòria per sol·licitar els ajuts socials per pagar l’IBI d’aquest any 2015. Les ajudes s’adrecen a persones amb escassa capacitat econòmica i poden arribar fins al 50% de la quota de l’IBI amb un màxim de 200 euros per rebut.

Per gaudir d’aquests ajuts, cal que el sol·licitant sigui propietari d’un únic immoble i, com a màxim, d’una plaça d’aparcament. L’habitatge per al qual es demana l’ajut ha d’estar a Castellbisbal i la persona que el demana hi ha d’estar empadronada com a domicili habitual. A més, haurà de demostrar que no supera una xifra d’ingressos anuals màxims que s’han establert a les bases i que varien en funció de la quantitat de persones que viuen a l’immoble.

L’Ajuntament ha destinat cent mil euros a aquesta convocatòria d’ajuts socials i, en cas que les sol·licituds superin el total de diners disponibles, les peticions es puntuaran i s’ordenaran en funció de diversos criteris entre els quals hi ha aspectes com el fet d’estar a l’atur, ser més gran de 65 anys o tractar-se d’una família nombrosa o monoparental.

Les persones interessades en aquesta ajuda, poden demanar més informació a les oficines d’atenció al ciutadà de l’Ajuntament i de Can Margarit. A més, per tal d’oferir tota la informació i facilitar els tràmits, s’ha habilitat un espai especial al web municipal al qual s’hi pot accedir a través de l’adreça www.castellbisbalcat/ajutsibi.

Un exemple
En el cas d’un veí amb domicili habitual en un habitatge al centre urbà que volgués optar a l’ajut hauria de demostrar que aquell habitatge és de la seva propietat i que ni ell ni cap de les persones amb qui conviu disposa de cap altre immoble (amb l’excepció d’una plaça d’aparcament). A més, aquesta persona hauria d’acreditar que els seus ingressos anuals són inferiors a 11.951,52 euros (en cas que visqui sola) o 15.537,06 euros, en cas que la unitat convivencial la formin dues persones.

Si es complissin tots aquests requisits, podria rebre un ajut del 50% del total de la quota d’IBI que, per a un habitatge al centre urbà, és d’una mitjana de 415 euros. Com que l’ajut seria, com a màxim, de 200 euros per rebut d’IBI, aquesta persona rebria aquests 200 euros (el 48% del rebut).

 

Darrera actualització: 23.09.2019 | 17:11