Avís per revisions de gas fraudulentes i per intents d'estafa a la gent gran

Dimarts, 4 d'abril de 2017 a les 11:08

La Policia també ha detectat la presència de persones que demanen les factures del gas o de la llum amb l’objectiu de fer canvis de companyia


Els darrers dies, la Policia Local ha detectat la presència d’operaris que s’adrecen a les llars del poble i fan revisions dels sistemes de gas fraudulentes, així com d’altres persones que diuen ser representants de les companyies de gas o electricitat, sense ser-ho.

En aquest segon cas, demanen veure factures recents de gas o llum amb l’excusa de comprovar que les tarifes aplicades siguin correctes. La realitat, però, és que volen conèixer les dades personals i bancàries dels titulars dels habitatges per, posteriorment, fer un canvi de companyia subministradora sense el consentiment explícit dels titulars.

No és la primera vegada que a Castellbisbal es produeixen aquest tipus d’enganys o d’intents d’estafa. Al contrari, són fets que es repeteixen de forma periòdica tant al nostre municipi com en molts d’altres de la rodalia. 

Per tot això, és important tenir sempre present que no s’han d’ensenyar mai les factures ni tampoc deixar que es facin revisions dels sistemes de gas o electricitat. A més, cal ser conscient que, majoritàriament, les persones enganyades són gent gran i que, per tant, és important que estiguin avisades.

Finalment, recordem que sempre que es detecti la presència de persones que puguin estar cometent alguna activitat d’aquest tipus, és important comunicar-ho a la Policia Local (93 7721188) perquè es puguin fer les comprovacions adients.

 

Darrera actualització: 23.09.2019 | 17:32