Famílies i alumnes de Les Vinyes col·laboren en la neteja i recuperació de l’entorn natural

Divendres, 1 de juny de 2018 a les 00:00

La iniciativa, que s’ha emmarcat en la campanya Let’s Clean Europe, ha servit per per recollir més de 120 quilos de residus i plantar 75 arbres i arbustos a dues zones naturals del municipi.


Un grup de famílies i alumnes de segon de primària de l’Institut-Escola Les Vinyes han participat amb la Regidoria de Medi Ambient en una jornada de neteja de l’entorn natural del turó de la Guineua on hi ha una bassa temporal d’aigua amb gran presència d’amfibis durant l’època reproductora. Aquesta neteja popular,  que ha format part de la campanya Let’s Clean Europe i del projecte final de curs de la classe de segon de primària dels exploradors, ha permès recollir uns 120 quilos de residus abandonats, principalment envasos i plàstics, terres i runes i alguns voluminosos.

Els participants van concloure la jornada amb una plantada d’espècies mediterrànies i de ribera, al torrent del Sot del Castell. En total, es van plantar 75 arbres i arbustos autòctons per fer la competència a la canya que predomina a la zona i evitar que s’hi desenvolupi a llocs que ja havien estat netejats anteriorment. La plantada se suma a les accions de millora per garantir el correcte drenatge i evacuació de les aigües del torrent que la Regidoria de Medi Ambient ha estat fent a la zona amb la col·laboració d’ADIF i la Diputació de Barcelona.

 

Darrera actualització: 07.06.2018 | 08:51