L’anàlisi sociodemogràfica i de necessitats per construir l’equipament de la gent gran estarà a punt al setembre

Dijous, 19 de juliol de 2018 a les 11:38

L’empresa que elabora aquest estudi va presentar la feina feta, en una reunió a què van assistir representants de l’equip de govern i de l’oposició

La redacció dels estudis previs a la construcció d’un equipament per a la gent gran a Castellbisbal avança a bon ritme i amb la previsió que el primer (anàlisi sociodemogràfica i de necessitats) estigui enllestit a finals del mes de setembre. Així ho va confirmar dijous passat l’empresa encarregada de la seva redacció, Camon Consulting Group, en una reunió en la qual es van detallar les tasques realitzades fins ara i les que encara queden pendents.

En aquesta trobada, hi van ser presents l’alcalde i regidors de l’equip de govern, però també els representants dels grups polítics de l’oposició, ja que la reunió també tenia per objectiu conèixer l’opinió i les consideracions de tots els partits representats al consistori.

En aquest sentit, la regidora de Serveis a la Ciutadania, Melania Solís, considera que

la participació de tots els grups polítics és fonamental perquè “es tracta d’un projecte de poble a llarg termini que es desenvoluparà en més d’un mandat i que, per tant, exigirà la implicació de les diferents forces polítiques per fer-lo possible”.

És per això que, segons Solís,

l’equip de govern ha volgut implicar-los en aquesta iniciativa des del primer moment.

Estat actual dels treballs
A hores d’ara ja s’han fet les enquestes necessàries per redactar aquest primer estudi. En total, s’han entrevistat 92 persones entre les quals hi ha gent gran del poble, els seus familiars, l’entitat de la Gent Gran i experts que treballen amb els col·lectius que, en el futur, poden ser usuaris d’aquest equipament. Amb aquestes enquestes s’han pogut conèixer les seves expectatives i preferències així com la seva opinió de com hauria de ser aquest centre de serveis per a la gent gran.

Entre les tasques pendents, hi ha relacionar i conèixer els recursos ja existents a la nostra zona d’influència i, finalment, analitzar totes les dades obtingudes.

L’empresa responsable de la redacció d’aquest estudi treballa amb la previsió inicial de lliurar-lo a finals del mes de setembre, cosa que comportaria poder iniciar, immediatament després, els tràmits per redactar el pla de viabilitat econòmica i de definició de possibles ubicacions. Aquest treball és el segon estudi previ imprescindible abans de confeccionar el projecte constructiu de l’equipament de la gent gran.

Darrera actualització: 19.07.2018 | 12:00