El Ple aprova l’actualització de les ordenances fiscals per a l’any 2024

Dimarts, 14 de novembre de 2023 a les 00:00

La revisió a l’alça d’alguns impostos permetrà equilibrar els ingressos del consistori amb l’augment de les despeses dels últims anys i mantenir la quantitat i qualitat dels serveis municipals que es presten.


El Ple municipal ha donat llum verda a la modificació de les ordenances fiscals per a l’any 2024, algunes de les quals es revisen a l’alça. És el cas de l’Impost sobre bens immobles (IBI) que s’incrementa prop d’un 9 %, la qual cosa suposarà una pujada en el rebut mitjà de 5 € mensuals. També s’ha actualitzat l’Impost sobre activitats econòmiques (IAE) que augmenta un 2,5 %.

La regidora de Serveis Econòmics, Susana Toledo, apel·la a la responsabilitat que ha assumit l’equip de govern per regular els impostos i taxes davant l’actual situació d’inflació, buscant la mínima repercussió possible de la càrrega fiscal sobre les economies familiars i el teixit empresarial. “No ens agrada apujar els impostos, el més fàcil hagués estat congelar-los com s’ha fet els darrers anys, però actualment hi ha un important desequilibri pressupostari i tenim la necessitat real d’equiparar els ingressos i les despeses de l’Ajuntament”, assegura Toledo, que també adverteix que “cal trencar amb la dependència del romanent de tresoreria per finançar despesa corrent”.

En la mateixa línia, l’alcaldessa, M. Dolors Conde, alerta del fet que els darrers anys no s’han modificat les ordenances fiscals ni les taxes, malgrat que les despeses han anat en augment i els ingressos han baixat considerablement. “Només en  plusvàlua, deixarem d’ingressar un milió d’euros i continuem amb la mateixa despesa. No s’ha fet res per equilibrar aquesta situació, per això ara ens veiem en l’obligació de fer aquesta actualització, per responsabilitat i per poder continuar oferint els serveis públics que el veïnat del municipi necessita i es mereix”, reconeix. En aquest sentit, Conde ha anunciat que “l’equip de govern està treballant en un pla estratègic que permeti equilibrar els ingressos i despeses de l’Ajuntament per tal que els propers anys la quantitat i qualitat del serveis estigui garantida i es puguin fer inversions, d’acord amb les necessitats de la població del municipi”. 

La modificació de les ordenances fiscals per a l’any 2024 es va aprovar durant el ple municipal celebrat el passat 30 d’octubre amb els vots a favor de SOM-HI, SOM VEU i ERC; l’abstenció d’Alternativa i JxCAT i el vot en contra de VOX.

Darrera actualització: 14.11.2023 | 12:11