Dos nous espais públics d’Els Costals reben nom de dona

Divendres, 24 de març de 2023 a les 08:00

L’assignació dels noms s’ha fet coincidint amb les Jornades per la Igualtat i tenint en compte els resultats del procés participatiu Amb nom de dona. 


A partir d’ara, la zona del bar del Centre Cultural Els Costals rep per nom Espai Margarida Xirgu i les sales que ocupava el Punt d’Informació Juvenil (PIJ) han passat a anomenar-se Espai Caterina Albert. D’aquesta manera, ja són cinc els espais d’Els Costals que no tenien nomenclatura i que els darrers mesos han estat batejats amb noms de dones. 

La nova denominació de la zona del bar i l’antic PIJ s’ha donat a conèixer coincidint amb la celebració de les Jornades per la Igualtat que han tingut lloc al municipi de l’1 al 17 de març. 

La tria dels noms s’ha fet tenint en compte els resultats del procés de participació ciutadana Amb nom de dona que es va fer l’any passat amb l’objectiu de reivindicar més presència de noms femenins a l’espai públic i fer justícia a les grans aportacions de les dones a la societat.

Fruit d’aquest procés, el parc que hi ha al carrer d’Àngel Guimerà rep actualment el nom de Neus Català i el foier d’Els Costals és ara l’Espai Montserrat Roig. Les altres zones públiques a les quals s’ha donat nom de dona han estat les grades i la plaça d’Els Costals, que ara són les grades Mary Santpere i la plaça Joana Raspall.

Si bé en aquesta primera acció s’han prioritzat les dones vinculades amb el món de la cultura, les arts i la societat, la voluntat municipal és repetir el procés participatiu per donar nom a d’altres espais públics prioritzant dones del món de la salut, les ciències o l’esport, entre d’altres.

Darrera actualització: 23.03.2023 | 14:38