Amb nom de dona

Del 21 d’abril al 15 de maig de 2022 de 00:00 a 23:59

L’Ajuntament de Castellbisbal inicia un procés participatiu per tal reivindicar i visibilitzar la memòria de dones que han tingut una importància en la història, amb la inclusió dels seus noms al nomenclàtor del municipi, en espais que encara no tenien nom adjudicat. La seva història mereix ser recordada perquè el seu llegat és de tots i totes. 

Hem fet recerca d’aquells noms de carrers i espais municipals que actualment no tenen nom, i que, de manera immediata es podrien nomenclar, i els espais seleccionats són els següents:

  • Parc situat entre els carrers d'Àngel Guimerà i Benviure
  • Grades d’Els Costals
  • Plaça d’Els Costals
  • Foier d’Els Costals

S’han triat aquests espais, relacionats amb la cultura, les arts i la societat, com a primera fase d’un projecte que continuarà amb posar nom de dones a espais municipals relacionats amb l’esport, amb la salut i el lleure i amb altres temàtiques d’interès, sempre tenint en compte el principi de buscar noms de dones relacionades amb l’activitat (cultura, esport, salut....) que tenen una importància en la història a nivell global.

Noms de dones

El 4 de març de 2022, en el marc de les Jornades per la Igualtat, es va fer la primera fase del procés participatiu seleccionant els possibles noms, que havien de ser dones nascudes o que han viscut a Catalunya, que tenen relació amb la cultura, les arts o la societat, i que fa més de dos anys que han mort. Els noms seleccionats:

Ara, per continuar amb el procés, necessitem la vostra participació. 

Com participar?

  • Presencialment. Emplenant la butlleta en paper que trobareu a qualsevol d'aquests equipaments municipals (Biblioteca Josep Mateu i Miró, Espai de la Plaça, Escola Municipal de Música Miquel Blanch, Els Costals, Illa Esportiva i les OAC de l'Ajuntament i Can Margarit)

  • Virtualment. Emplenant la butlleta digital que us podeu descarregar de la columna lila de la dreta de la pantalla. Cal que l'empleneu i que l'envieu per correu electrònic a participacio@castellbisbal.cat. També podeu participar virtualment registrant-vos al Portal participatiu de Castellbisbal, conegut com a Participa311 Castellbisbal i emplenant l'enquesta en línia. Si encara no us heu registrat al Portal participatiu de Castellbisbal, en aquest tutorial us expliquem pas a pas com fer-ho.

A la part posterior de les butlletes, trobareu un llistat de noms que cal que ordeneu, començant per aquell que penseu que és més adient per a cada espai en concret. Heu de posar 1 al nom que voleu i continuar amb el llistat.

Teniu temps per respondre fins al 15 de maig.

Darrera actualització: 27.04.2022 | 12:30