Els veïns de Castellbisbal ja poden demanar la targeta rosa del transport públic

Dimecres, 6 de març de 2019 a les 12:30

La poden sol·licitar les persones majors de 65 anys o amb una discapacitat superior al 33% que compleixin uns determinats requisits econòmics.

Els veïns de Castellbisbal ja poden demanar la targeta rosa del transport públic després que l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) van signar un conveni de col·laboració al mes de gener.

La targeta rosa és un títol de transport per a majors de 65 anys i persones amb una discapacitat superior al 33% que ofereix la possibilitat de viatjar de forma gratuïta o a preu reduït, pels 18 municipis que integren la primera corona metropolitana i de la qual Castellbisbal no en forma part. És per això que, de moment, no serveix per fer el trajecte Castellbisbal-Barcelona.

L’acord per la implantació d’aquesta targeta inclou que l’Ajuntament aboni una quantitat de diners per cada títol tramitat i el consistori estima que hi haurà d’aportar uns 4.500 euros anuals.

Requisits econòmics
Com que es tracta d’un títol de tarificació social està vinculat als ingressos dels sol·licitants i, en aquest sentit, no poden ingressar més de 16.543,10 €/any (per obtenir els preus reduïts) i 8.271,55 €/any (per a la gratuïtat). Per calcular aquests imports, cal sumar tots els ingressos de la unitat familiar i dividir-los entre la quantitat de persones que la formen.

Forma de demanar-la
Les targetes es poden sol·licitar, durant tot l’any, a l’Ajuntament, a Can Margarit i a l’Espai de la Plaça i també a través del web www.amb.cat.

Darrera actualització: 06.03.2019 | 15:43