L’Ajuntament atorgarà ajuts per al transport als estudiants de formació postobligatòria

Divendres, 1 de juny de 2018 a les 00:00

La convocatòria d’ajuts s’ha aprovat, per unanimitat, en el Ple municipal de maig i beneficiarà els joves que s’han de desplaçar fora del municipi.

L’Ajuntament concedirà ajuts per al transport als joves que cursin l’educació postobligatòria en centres situats fora del municipi. L’import dels ajuts serà del 50% del cost de la Targeta TJove (en qualsevol de les seves modalitats) i podran beneficiar-se’n els estudiants de 16 a 24 anys.

La concessió d’aquestes ajudes va ser una proposta que feu el Partit dels Socialistes de Catalunya durant les negociacions per aprovar els pressupostos del 2018 i que l’equip de govern ha desenvolupat en les bases aprovades al Ple del mes de maig, celebrat dilluns, i que van comptar amb el vot favorable de tots els grups polítics.

La regidora de Joventut, Melania Solís, ha explicat que es tracta d’una mesura que permet fer efectiu el dret a la igualtat d’oportunitats a la formació i que, alhora, serveix per impulsar l’ús del transport públic entre els joves. De la seva banda, el portaveu del PSC, David Vidal, va destacar-ne el fet que servirà per “ajudar les famílies amb recursos més limitats”, ja que no serà universal sinó que s’assignarà en funció dels ingressos de la unitat familiar.

Pel que fa al portaveu del PDeCAT, Martí Ribas, va destacar-ne el fet que permetrà “compensar les desigualtats socials” i la portaveu d’ERC, Isabel Méndez, va mostrar la seva satisfacció per haver pogut posar en marxa una iniciativa que des del seu partit també han defensat.

A hores d’ara, només s’han aprovat les bases de la convocatòria i, properament, s’informarà dels  terminis per presentar les sol·licituds.

Joves per canviar el món
D’altra banda, el Ple també va aprovar, per unanimitat, una nova edició de les beques Joves per canviar el món que tenen per objectiu fomentar la participació juvenil en projectes de cooperació internacional.

Els ajuts mantenen la mateixa línia que l’any passat i equivaldran al 20% del total del cost del desplaçament als països on es farà el voluntariat fins a un màxim de 150 euros

Darrera actualització: 23.09.2019 | 17:13