L’equip de govern proposa a l’oposició congelar els impostos i taxes municipals del 2022

Divendres, 30 de juliol de 2021 a les 13:00

En cas que s’aprovés aquesta mesura, seria el setè any consecutiu que no s’aplicaria cap increment als impostos municipals que afecten les economies familiar.


L’equip de govern municipal ha proposat als partits de l’oposició congelar tots els impostos i taxes municipals de l’any que ve: tant els que afecten les famílies com els que paguen el teixit econòmic i empresarial local. La mesura es proposa en un context de dificultats econòmiques que pateixen moltes famílies i empreses per la situació d’excepcionalitat derivada de la pandèmia i dels efectes econòmics que està comportant.

La proposta de congelació fiscal, la va fer l’alcalde, Joan Playà, a tots els grups polítics el passat dia 20 de juliol argumentant que l’actual situació econòmica aconsella aquesta congelació malgrat que tingui un impacte en els ingressos municipals i tot i que les despeses fixes s’han anat incrementant de forma continuada durant els darrers anys. A partir d’aquesta proposta, ara, els grups polítics disposen de temps suficient per analitzar-la, ja que l’aprovació de les ordenances fiscals del 2022 està prevista per al Ple municipal del mes d’octubre.

L’alcalde ha explicat que

la congelació de les ordenances fiscals té conseqüències “molt clares i directes en el pressupost”,

ja que es tracta d’una mesura que limita els ingressos municipals. Tanmateix defensa que la mesura és viable perquè

“Portem 6 anys aplicant una gestió molt més eficient dels pressupostos municipals que es tradueix en el fet que hem estat capaços de millorar molts serveis municipals i crear-ne de nous sense haver d’incrementar els impostos a la ciutadania”.

Per Playà

“una gestió eficient és aquella que ens ha permès fer més coses amb els mateixos ingressos que tenim des del 2015”.

En cas que s’aprovi la congelació, seria el setè any consecutiu que no s’aplicaria cap increment als impostos municipals que afecten les economies familiars. En aquest temps, la despesa corrent de l’Ajuntament s’ha incrementat en més de 3,1 milions d’euros, però la ciutadania no ha vist augmentar cap dels seus impostos o taxes municipals.

Darrera actualització: 30.07.2021 | 12:38