Nova congelació dels impostos i taxes municipals per al 2021

Dimarts, 27 d'octubre de 2020 a les 00:00

El Ple municipal també aprova noves bonificacions per reactivar el parc d’habitatges, incentivar la contractació de persones a l’atur i promoure la instal·lació de noves activitats industrials al municipi


Per sisè any consecutiu, i a proposta de l’equip de govern (format per AC i JxCAT), l’Ajuntament de Castellbisbal ha decidit no augmentar els impostos i taxes municipals per al 2021. L’acord de congelació de les ordenances fiscals es va prendre durant el Ple del mes d’octubre celebrat ahir al vespre de manera telemàtica i va comptar amb el suport de tots els grups polítics a excepció d’ERC, que es va abstenir. En aquest sentit, l’alcalde va agrair el suport i va valorar positivament les aportacions fetes pel PSC durant el procés de confecció de les ordenances, moltes de les quals han estat recollides en la proposta aprovada ahir.

Bonificacions de l’IBI

Amb l’objectiu de reactivar el parc d’habitatges, a partir de l’any vinent s’aplicarà una nova bonificació en l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), de manera que els domicilis del municipi que es posin a disposició de la Borsa de Lloguer Social gaudiran d’un descompte del 50% en el rebut.

Així mateix, el Ple ha aprovat l’elaboració d’un registre d’habitatges desocupats del municipi, que realitzarà properament una empresa externa a l’Ajuntament i que permetrà aplicar un recàrrec del 50% de l’IBI a les persones propietàries de tots aquells pisos i cases del municipi que apareguin al llistat i siguin considerats com a desocupats per un període de dos anys.

Pel que fa a l’IBI, a partir de l’any vinent també s’incrementen les bonificacions que actualment s’apliquen a les famílies nombroses, que passaran a ser d’entre un 20 i un 60% en funció del supòsit.

Incentivar l’economia local

Durant el Ple d’ahir també es van aprovar millores a l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) per incentivar la contractació de persones a l’atur i la instal·lació de noves activitats industrials al municipi. En aquest sentit, les empreses que incrementin la seva plantilla amb personal fix podran beneficiar-se d’una reducció d’entre el 10 i el 30% del rebut i aconseguir una bonificació especial del 50% si la totalitat de l’increment de la plantilla correspon a la contractació de personal mitjançant la Borsa de Treball municipal.

Pel que fa a promoure la instal·lació de noves activitats industrials al municipi, a més de l’exempció total de pagament de l’IAE durant els primers dos anys de nova activitat que ja s’aplica actualment, les empreses tindran una nova bonificació del 50% de la quota durant els tres anys següents.

Finalment, una altra novetat pel que fa als impostos municipals és que a partir de l’any vinent s’incorpora com a supòsit per a la declaració d’obres d’especial interès municipal aquelles que es derivin de danys ocasionats per episodis excepcionals meteorològics en situacions que estiguin declarades com emergència. Aquesta declaració suposarà una bonificació del 95% de l’import de l’Impost i la taxa de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO).

Darrera actualització: 02.12.2020 | 09:46