Torna la Festa Major de l'Aigua i la Llum!

Dijous, 28 de juliol de 2022 a les 10:00

Ens els darreres dos anys, a causa de la Covid-19, no es va poder celebrar la Festa Major amb tota la amplitud. La cultura hi va ser sempre present, però molt limitada per les restriccions infligides per la dinàmica pròpia de la pandèmia. Però finalment aquest any la Festa Major de l’Aigua i la Llum torna amb més força, si cal.

 

Del 17 al 21 d’agost, Castellbisbal viurà la Festa Major de l’Aigua i la Llum que recupera l’esperit i les activitats de les edicions d’abans de la pandèmia i que, a més, proposta moltes novetats.

La celebració del centenari, l’any 2011, va saber recollir l’esperit d’un moment històric i engrescador. Aquell any es definia així la Festa Major: “és l’encontre de la màxima expressió festiva de la ciutadania i, per tant, els seu actes són la suma de les representacions col·lectives que defineixen el nostre poble”. De la cantata, que es va crear per a l’ocasió, se’n desprèn un missatge molt clarificador: “Quin gran dia és el vint d’agost! Quin gran dia, mai més serà fosc!”. Sota aquesta premissa s’ha vestit, la programació i organització de la Festa Major de l’Aigua i la Llum 2022, que arriba amb els actes tradicionals de sempre, però també amb moltes novetats per a tots els públics.

El programa d'actes. Novetats
Els nans de Castellbisbal, Sr. Aigua i Sra. Llum seran els encarregats de simbolitzar l’arribada i el comiat de la festa obrint i tancant la programació. Torna l’Encetada, un acte que reunirà a tota la imatgeria festiva, primer en cercavila i tot seguit amb un ball conjunt a la Plaça de l’Església, per donar el tret de sortida a cinc dies de Festa Major.

A la programació hi podreu trobar actes recuperats com l’acte de Recreació històrica de l’arribada de l’aigua i la llum, les Bioescultures amb fang, els Carrers de circ i els Imprevistos. Propostes noves com la nit del Curtcircuit, el Daltabaix i l’Escenari Boig. Després de 111 anys reapareixeran Els Pasqüeros per reivindicar la seva dèria. I tornen amb força tots els actes esperats que formen part de la nostra tradició com els Empaitafocs, la Ballera de Capsigranys, les Destreses, la Baixada, les Bitlles, la Cursa dels Lents, la Cursa popular o el Tractor.

L'Envelat
Com a novetat especial, aquest any es podrà gaudir de forma simbòlica d’un espai d’envelat al parc de Folch i Torres. Un lloc de trobada, de concerts, de teatre, de ball i sobretot de somriures que farà homenatge a l’Envelat amb que es va vestir i gaudir la festa al 1911.

Recuperem les armilles!
Des de l’organització també es fa una crida popular a recuperar un element de vestimenta que s’ha convertit en un dels símbols de la nostra festa des dels anys 90, l’armilla de mocador de fer farcells. Sortir al carrer amb l’armilla es també una forma de participar i gaudir-ne activament.

Agraïments
La programació d’enguany ha estat possible gràcies a la feina feta entre la Coordinadora d’Entitats, la Comissió 20 d’agost, persones vinculades al teixit associatiu i a títol personal, amb el Departament de Cultura i tècnics d’Educació, Joventut i Esports de l’Ajuntament de Castellbisbal.

Darrera actualització: 28.07.2022 | 15:58