L'Ajuntament posa en marxa el Portal de Transparència, al web municipal

Dimarts, 11 d'agost de 2015 a les 12:15

Entre d’altres informacions, el web mostra les retribucions dels representants polítics o la contractació de càrrecs de confiança.

 

El web de l’Ajuntament de Castellbisbal ha estrenat el Portal de Transparència: un espai on es mostren diversos documents i dades per a una millor informació al ciutadà. D’aquesta manera, l’Equip de Govern, format per Alternativa per Castellbisbal i Esquerra Republicana de Catalunya, dóna compliment a un dels punts que portaven en els respectius programes electorals d’avançar cap a una gestió municipal més clara i transparent.

El nou espai web ofereix dades com quines són les retribucions dels representants polítics o quins càrrecs de confiança s’han contractat. A més, el nou web permet tenir accés a documents com les declaracions de béns i d’activitats dels càrrecs electes.

Tota aquesta documentació es presenta a la pàgina principal del web municipal, en una pestanya titulada Portal de Transparència i a la qual també s’hi pot accedir, directament, mitjançant l’adreça www.castellbisbal.cat/transparencia.

 

Properament, un portal específic
L’estrena del Portal de Transparència al web municipal no atura el procés de creació d’un altre espai web més ampli en el qual el consistori treballa des de ja fa mesos en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i que ha permetre que l’Ajuntament compleixi amb tots els requeriments legals actualment vigents.

Segons les previsions de la Diputació, aquest nou espai web hauria d’estar operatiu a principis de l’any vinent, però el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Toni Pons, ha justificat l’estrena del Portal de Transparència al web municipal perquè “la posada en marxa d’aquesta eina és una qüestió de radicalitat democràtica ja que, sense cap mena de dubte, la informació ens fa ser més lliures i més persones; és un exercici d’honestedat, integritat, objectivitat i responsabilitat”.

De la seva banda, l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, considera que “hem deixat enrere les propostes de bones intencions respecte la necessitat de tenir un Ajuntament més transparent i hem passat directament als fets”. Playà ha afegit que “la publicació d’aquesta informació era un deute amb el nostre poble i és el primer pas per acabar amb l’opacitat que ha caracteritzat durant massa anys la relació administració-ciutadania”.

Darrera actualització: 02.01.2020 | 18:30