Drets LGTBI+

Dimecres, 17 de gener de 2024 a les 00.00 h

L'aprovació en el Parlament de Catalunya de la Llei 11/2014, de 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia dota els ens locals de competències i posa a sobre la taula mesures per prevenir, eradicar i abordar situacions de discriminació. La finalitat és garantir la igualtat de tracte de les persones lesbianes, gais, transsexuals/transgènere, bisexuals i intersexuals.

Coincidint amb la commemoració cada 28 de juny del Dia per l’Alliberament de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, l'Ajuntament de Castellbisbal cada any fa seu el Manifest institucional, amb l'objectiu de visibilitzar i celebrar la diversitat.

Commemorar els drets de les persones LGTBI

El Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada les persones LGTB es van rebel·lar contra la batuda policial al local d’ambient Stonewall Inn i l’atmosfera de repressió social i vulneració de drets viscuda a la ciutat contra les persones LGTBI. 

Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer, a nivell internacional, tant la diversitat en l’orientació afectiva  sexual com en la identitat de gènere. 

En aquest especial de la Biblioteca Virtual de la Diputació de Barcelona, elaborat conjuntament per l’Oficina de les Dones i LGTBI i la Xarxa de Biblioteques Municipals, trobareu molta documentació d'interès.

Campanyes

L'app de seguretat ciutadana BeeSafe inclou una alerta per a casos de violència de gènere o assetjament

Darrera actualització: 18.01.2024 | 17:13