Arc romà i Pont del Diable

Dimecres, 17 de setembre de 2014 a les 16:05

Ruta d'uns vuit quilòmetres de distància que podeu fer en família.

Sortint del centre urbà de Castellbisbal, us proposem conèixer l'Arc Romà del Pont del Diable tot fent un passeig per la llera del riu Llobregat.

Del Museu a l'Ermita de Sant Vicenç: 5 min
Fins a l'estació de RENFE: 10 min. Total: 15 min
Fins al Torrent Bo: 15 min. Total: 30 min
Fins a l'Arc Romà i Pont del Diable: 25 min. Total: 55 min
Distància aproximada: 3,8 km (anada).

Descripció de la ruta
Sortim del Museu de la Pagesia en direcció al carrer Sant Mateu, creuem el carrer Estació i prenem un camí en direcció a l’ermita de Sant Vicenç, que ja veiem al fons. Un cop arribem al turó de l’ermita, seguim pel camí de la dreta que passa per sota del penya-segat. Quan arribem a l’esplanada on hi ha els dipòsits de l’aigua i abans d’arribar-hi, agafem el camí del Castell, que baixa a la dreta.

Arribats a baix seguim a la dreta per l’antiga carretera asfaltada, travessem amb compte la carretera i agafem el trencall que porta a Can Coromines. Travessem el Torrent de Pegueres i deixem a la dreta el Casal Benviure, que pertany a la masia de Can Coromines.

Passem sota les vies del TAV i girem a la dreta per agafar la pista que marxa entre les vies del tren. Quan aquest camí comença a baixar, es bifurca en dos. El camí que puja porta a la urbanització de Costablanca, i el camí que passa per sota la via del tren, correspon a la sortida natural al riu Llobregat del torrent Bo. Nosaltres continuem per aquest últim. Passem per sota la via i, després de caminar uns metres, deixarem a la dreta un caminet que s’enfila (aquest és el camí que hauríem de seguir si anéssim a la Torre del Telègraf).

Continuant per la pista arribarem a una cruïlla. La pista que hem de prendre és la que s’enfila poc a poc per l’esquerra i va seguint prop d’uns camps primer i, després, a més alçada, passa a prop de l’autopista; finalment, anirem paral·lels a l’autovia fins arribar a l’Estació dels FGC de Martorell Vila. A l’aparcament trobareu unes escales i un passatge subterrani. Seguint a l’esquerra per la vorera, travessarem la carretera per sota fins tenir davant mateix el majestuós Arc Romà i el seu pont.

Aquest itinerari es pot fer en dues hores entre l’anada i la tornada. Pel camí no trobareu cap font, per la qual cosa cal anar preparats. L’única dificultat és la pujada de la tornada que va de baix a l’estació fins dalt a l’ermita. Pel que fa a la resta, el recorregut es força planer i fàcil.

Darrera actualització: 17.06.2019 | 16:47