Les Vinyes prepara una jornada solidària amb els refugiats sirians

Dijous, 12 de novembre de 2015 a les 08:00

L’alumnat de quart d’ESO de l’institut escola és el responsable d’organitzar l’acte solidari que tindrà lloc la tarda del proper dimecres, 18 de novembre, a la Plaça de l’Església.

Què podem fer per als refugiats sirians que travessen Europa a la recerca d’un futur? I què pot fer Castellbisbal per ajudar aquestes persones? Aquestes són les preguntes claus que aquests dies s’està formulant l’alumnat de quart d’ESO de l’Institut Escola Les Vinyes, que com a projecte transversal del curs escolar està preparant una jornada solidària per prendre consciència de la situació de les persones refugiades a Europa.

L’acte, que tindrà lloc la tarda del proper dimecres, 18 de novembre, a la Plaça de l’Església, vol ser un punt de trobada ciutadana que ajudi a comprendre la situació i la crisi dels refugiats, alhora que es donen a conèixer les diverses iniciatives solidàries que s’han posat en marxa per atendre les necessitats d’aquestes persones.

Per preparar la jornada, aquests dies els nois i noies de quart d’ESO de Les Vinyes estan treballant a classe la greu situació que la població de Síria està patint, un tema que han pogut analitzar a fons amb el regidor de Cooperació i Desenvolupament de l’Ajuntament de Castellbisbal, Joaquim Sardà, que el passat 9 de novembre els va impartir una xerrada on va fer una descripció del conflicte sirià i la situació dels refugiats, així com una amplia explicació de les iniciatives solidàries que s’estan duent a terme. En aquest sentit, Sardà va recordar que l’acollida de les persones que demanen asil a Catalunya s’està fent en dues fases: en una primera els refugiats es concentraran a Barcelona i Manresa, i en una segona es distribuiran pels diferents municipis que s’han sumat a la xarxa de ciutats refugi, entre els quals hi ha Castellbisbal.

Durant la xerrada, el regidor Joaquim Sardà també va explicar al jovent que l’Ajuntament de Castellbisbal ha fet una aportació econòmica de 15.000 euros al Fons de Cooperació al Desenvolupament, per ajudar a fer la primera atenció als refugiats que estan arribant a la Unió Europea. A més, els va informar que s’ha posat en marxa un pla d’acció municipal en coordinació amb diferents institucions i organismes per donar resposta a la crisi dels refugiats i que ja hi ha famílies i ciutadans de Castellbisbal que s’han ofert per col·laborar.

Periòdicament l’alumnat de quart d’ESO de l’Institut Escola Les Vinyes redacta notícies sobre el desenvolupament d’aquest projecte. Us deixem amb la relació d’informacions que han publicat fins ara:

Notícia redactada per l'alumnat de 4t d'ESO del dimarts, 10 de novembre de 2015

Notícia redactada per l'alumnat de 4t d'ESO del dimecres, 11 de novembre de 2015

Notícia redactada per l'alumnat de 4t d'ESO del dijous, 12 de novembre de 2015

Notícia redactada per l'alumnat de 4t d'ESO del dilluns, 16 de novembre de 2015

Notícia redactada per l'alumnat de 4t d'ESO del dimarts, 17 de novembre de 2015

Notícia redactada per l'alumnat de 4t d'ESO del dimecres, 18 de novembre de 2015

Darrera actualització: 03.12.2019 | 17:42