Castellbisbal dona 8.000 euros a una campanya de suport urgent a la població víctima de la guerra d’Ucraïna

Dimecres, 2 de març de 2022 a les 00:00

Ahir al vespre, el veïnat de Castellbisbal també va mostrar el seu suport a la població ucraïnesa amb una concentració solidària que es va fer davant de l’Ajuntament.


L’Ajuntament donarà 8.000 euros a la campanya urgent que ha posat en marxa el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per donar suport a les persones víctimes del conflicte armat entre Rússia i Ucraïna. L’objectiu d’aquest projecte és col·laborar en l’atenció de les necessitats humanitàries de les persones que pateixen les conseqüències de la guerra.

Aquest projecte solidari també està obert a rebre aportacions de persones a títol individual que poden fer donatius a través d’algun dels dos comptes corrents que ha obert del Fons Català de Cooperació:

  • BBVA, codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531
  • CaixaBank, codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Manifestació popular en defensa de la pau
D’altra banda, ahir al vespre, el veïnat de Castellbisbal va expressar donar el seu suport a la població d’Ucraïna amb una concentració que es va fer davant de l’Ajuntament i que es va celebrar, de manera simultània, a pràcticament tots els municipis catalans. L’acte va consistir en un minut de silenci per expressar el rebuig a la guerra i la solidaritat amb les persones que la pateixen.

En aquest mateix sentit, avui, a les 18.30 hores, es farà una concentració unitària a la Plaça de Catalunya de Barcelona amb el lema “No a la guerra”.

Declaració Ple municipal
A més de totes aquestes accions solidàries, dilluns, el ple municipal va aprovar, per unanimitat, una declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau en què defensen la necessitat de desescalar el conflicte i apel·len a la comunitat internacional, i especialment a la Unió Europea, perquè adoptin un paper de mediació per preservar la vida i els drets humans de tota la ciutadania d’Ucraïna.

Atenció a la població d’origen ucraïnès que viuen a Castellbisbal
Paral·lelament, el consistori ha trucat a totes les persones d’origen ucraïnès que viuen a Castellbisbal per oferir-los ajuda en cas de necessitat. A més, el Departament de Cooperació continua atent a les iniciatives solidàries que es puguin dur a terme properament per si s’hi pot col·laborar des del nostre poble.

Darrera actualització: 02.03.2022 | 16:36