Castellbisbal se suma a les reivindicacions del moviment LGTBI

Dijous, 27 de juny de 2019 a les 00:00

Coincidint amb el Dia Internacional per l’Alliberament Sexual, la bandera de l’Arc de Sant Martí oneja aquests dies davant les portes de l’Ajuntament


Demà divendres, 28 de juny, se celebra el Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI. Amb aquest motiu, la bandera de l’Arc de Sant Martí oneja aquests dies a la façana de l’Ajuntament, com a símbol per visibilitzar i celebrar la diversitat.

En aquesta ocasió, el Dia internacional per l'alliberament LGTBI reivindica els 50 anys dels 'fets d'Stonewall', nom que recorda el bar gai de Nova York on una batuda policial va derivar en aldarulls, detencions i manifestacions pels drets de les persones homosexuals i transsexuals.

Cinquanta anys després d'aquells fets, que van suposar un punt d'inflexió en la comunitat LGTBI a nivell global perquè per primer cop es plantejava una rebel·lió contundent contra la repressió social i institucional del col·lectiu, els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals continuen en qüestió i sense efectivitat arreu del món. Per això, l’Ajuntament de Castellbisbal es va adherir l’any passat a la Xarxa de Municipis LGTBI.

Amb la voluntat de promoure el respecte cap a la diversitat sexual i de gènere, l’Ajuntament també se suma enguany a la campanya “Som el que som” que promou la Diputació de Barcelona, afegint-se a una declaració institucional que posa èmfasi en la importància de la llibertat i la igualtat en qui som i com estimem, lluitant vers la LGTBIfòbia.

 

Darrera actualització: 23.09.2019 | 17:05