El Ple aprova una moció per incorporar les parades a demanada al bus i una altra per garantir el dret a l’habitatge

Dijous, 30 de juliol de 2020 a les 12:20

​En el Ple de juliol, també es van aprovar modificacions de jornades de dues de les regidores de l’equip de govern i es va comunicar la renúncia al càrrec de la regidora de la CUP, Olga Mateo.


El Ple municipal del mes de juliol, celebrat dilluns passat, va aprovar dues mocions presentades pel grup municipal de la CUP relatives a l’habitatge públic i a la implantació de les parades a demanda en el servei de bus per garantir la seguretat de les dones a l’espai públic durant les nits.

En el cas de les parades de bus a demanda, la moció demana que l’Ajuntament estudiï la possibilitat d’incorporar-les durant aquest 2020 tant en el servei de bus urbà com interurbà. A més, la moció fa extensible aquesta mesura d’altres col·lectius com poden ser les persones amb mobilitat reduïda, la infància o la gent gran. La moció es va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics.

L’altra moció que es va debatre en el ple també fou presentada pel grup municipal de la CUP i estava centrada en mesures per garantir el dret a l’habitatge al municipi. En aquest sentit, la moció proposa, entre d’altres, fer un cens real i accessible dels pisos buits o exigir que l’equip de govern comenci a crear un parc d’habitatge públic de lloguer social. Aquesta moció va comptar amb el vot favorable de tots els grups polítics excepte Ciutadans que hi va votar en contra.

Dedicació i retribucions
Així mateix, el ple va aprovar la dedicació exclusiva, al 100 %, de la regidora de Promoció Econòmica, Salut i Consum, Gemma Margarit. Es tracta d’una decisió estratègica de l’equip de govern per garantir la presència permanent d’una responsable política en àrees que seran de cabdal importància en els propers mesos com són Promoció Econòmica (que gestiona tot el relatiu a les empreses i al suport a les persones en situació d’atur) i Sanitat i Salut Pública (en totes les tasques de seguiment i les mesures que caldrà prendre per combatre la Covid-19).

Precisament en matèria de Salut i Sanitat l’equip de govern considera que la dedicació exclusiva de la regidora Gemma Margarit serà molt important perquè podrà aportar tota la seva experiència professional i posar els seus coneixements al servei de la ciutadania.

La llei determina la quantitat de representants polítics amb dedicació exclusiva que poden haver-hi en cada municipi i, en el cas de Castellbisbal, es tracta de cinc persones com a màxim. Amb l’establiment de la dedicació exclusiva de la regidora Gemma Margarit (que passarà a percebre les retribucions corresponents a aquesta dedicació), s’assoleix aquest màxim.

D’altra banda, en el Ple també es va aprovar la reducció de jornada de la regidora d’Educació, Cooperació i Desenvolupament i Participació Ciutadana, Anna Obradors, que ha passat del 80 % al 75 % de dedicació (amb la reducció retributiva corresponent).

Totes aquestes modificacions de dedicacions i retribucions es van aprovar amb els vots a favor d’Alternativa per Castellbisbal, la CUP i Junts per Catalunya mentre que la resta de grups polítics es van abstenir.

Renúncia al càrrec
Finalment, la regidora de la CUP, Olga Mateo, va comunicar la renúncia al càrrec de regidora. Properament, el grup municipal de la CUP comunicarà el nom de la persona que la substituirà.

Darrera actualització: 30.07.2020 | 12:48