L’Ajuntament continua distribuint material de protecció sanitària entre la població i el teixit comercial 

Dijous, 6 d'agost de 2020 a les 12:05

Es vol garantir l’accés de tothom als materials de protecció necessaris per evitar el contagi de la Covid-19 incidint en els col·lectius més vulnerables i en el teixit econòmic de proximitat.


Des del mes de maig, l’Ajuntament està realitzant campanyes per fer arribar materials de protecció sanitària tant a la ciutadania com als establiments comercials de proximitat. Les accions van començar amb la distribució d'un lot de material sanitari i de prevenció a totes les llars del municipi i van continuar, al juny i  al juliol, amb el repartiment de mascaretes a tots els nois i noies inscrits al Juliol Màgic i al Diversport. També al juliol, es va fer una campanya entre els comerços i serveis de proximitat.

A hores d’ara, s’està duent a terme una iniciativa entre la gent gran i al setembre, amb l’inici del curs escolar, es faran campanyes als centres educatius.

Amb totes aquestes accions, el consistori vol afavorir que tots els veïns i veïnes del municipi disposin dels elements de prevenció necessaris per evitar el contagi i la propagació comunitària de la Covid-19. Totes aquestes mesures estan incloses en el Pla de contingència que es va aprovar l’11 de maig i que inclou una partida de 200.000 euros per a accions d’informació i sensibilització.

Gent Gran
En aquest moment, en què és tant necessari que ens cuidem i cuidem a les persones del nostre entorn,  l’Ajuntament ha posat en marxa una nova campanya adreçada a un dels col·lectius més vulnerables: la gent gran.

En concret, s’estan distribuint mascaretes a les persones majors de 65 anys del municipi. En total, se’n repartiran 1.700 i, en aquest cas, aniran acompanyades d’una carta de recomanacions per protegir-se de les onades de calor.

Teixit comercial de proximitat
Aquest juliol, l’Ajuntament ha distribuït materials de protecció sanitària als comerços i serveis del poble. 184 establiments de proximitat s’han beneficiat d’aquesta iniciativa mitjançant la qual s’han lliurat mascaretes reutilitzables per al personal així com gel hidroalcohòlic i un tòtem per col·locar el dispensador de gel que inclou un codi qr que ofereix informació sobre el comerç local. A més, s’ha entregat material informatiu i un cartell per penjar a l’establiment i recordar a la clientela les mesures i recomanacions de seguretat que cal seguir.

Amb aquesta mesura, el consistori vol donar suport al comerç de proximitat amb una acció que té per objectiu ajudar a reduir les despeses que els establiments han de suportar per l’aplicació de totes les mesures preventives i de seguretat dictades per fer front a la pandèmia de la Covid-19.

Infància i Joventut
Coincidint amb l’inici del curs escolar, hi ha prevista una nova campanya d’informació sobre les mesures d’higiene i seguretat, com són el rentat de mans, mantenir la distància i l’ús correcte de la mascareta que estarà adreçada a l’alumnat, professorat, famílies i personal dels centres educatius.

L’element més visible d’aquesta campanya serà la distribució d’una mascareta reutilitzable a tot l’alumnat dels centres educatius del municipi, des de P3 fins a Batxillerat i cicles formatius.

Pla de contingència
Totes aquestes iniciatives estan incloses en el Pla de contingència social i econòmic de Castellbisbal. El pla està dotat amb 700.000 euros i d’aquests, 200.000 es destinaran a fer accions informatives sobre els bons hàbits higiènics i a la distribució de materials de protecció perquè arribin a tota la població com totes les descrites fins ara.

L’Ajuntament preveu realitzar d’altres accions similars en un futur. De fet, el Pla de contingència inclou que les accions informatives sobre els bons hàbits higiènics es mantinguin al llarg del temps i arribin al màxim nombre de col·lectius.

Darrera actualització: 06.08.2020 | 13:20