L’Ajuntament convoca un ple extraordinari per aprovar nous ajuts per pal·liar la crisi de la Covid-19

Dimecres, 17 de juny de 2020 a les 13:30

Es tracta dels ajuts per al lloguer d’habitatges i de locals comercials, així com els de les activitats comercials i d’autònoms amb centre de treball obert al municipi. Tots ells, estan establerts al Pla de contingència social i econòmica de Castellbisbal.


Avui, a les 19.00 hores, l’Ajuntament celebrarà un ple extraordinari dedicat, exclusivament, a aprovar les bases reguladores i la convocatòria de nous ajuts per pal·liar els efectes de la crisi sanitària de la Covid-19 al municipi.

Durant el Ple, que s’emetrà en directe pel canal de YouTube de l’Ajuntament, està previst aprovar uns ajuts per a les persones que tinguin habitatges de propietat llogats a famílies o persones en situació de vulnerabilitat o amb dificultats econòmiques sobrevingudes com a conseqüència de la crisi sanitària. En la mateixa línia, es preveu donar llum verda als ajuts per a les persones que tenen llogats locals de propietat per a ús comercial o de restauració que, a causa de la declaració de l’Estat d’alarma, s’han vist obligats a tancar o a reduir la seva activitat.  Finalment, també es sotmetran a aprovació els ajuts econòmics al comerç, als establiments de restauració i a persones treballadores autònomes amb centre de treball obert al municipi.

Tots aquests ajuts estan recollits al Pla de contingència social i econòmic de Castellbisbal, un document aprovat per unanimitat durant el ple extraordinari del passat 11 de maig. El Pla, dotat amb més de 700.000 euros, inclou un paquet de mesures per ajudar a mitigar els efectes que la crisi sanitària de la Covid-19 ha provocat tant en la ciutadania com en el teixit econòmic local.

Ajuts ja en marxa
De moment, ja s’han aprovat algunes mesures econòmiques incloses al Pla de contingència. És el cas de la modificació del reglament que regula els ajuts socials per tal de flexibilitzar els criteris de concessió i poder atendre aquelles famílies afectades per la crisi sanitària de la Covid-19.

També, al ple del passat 29 de maig, es va aprovar la suspensió de la taxa d’ocupació de la via pública per a terrasses de bar i usos comercials del 2020 i el 2021, a partir de la declaració de l’Estat d’alarma. I s’ha acordat, per unanimitat, destinar 200.000 euros a la compra de material sanitari i la promoció de campanyes de prevenció.

Darrera actualització: 17.06.2020 | 13:32