El Ple aprova suspendre la taxa d’ocupació de la via pública per a terrasses de bar i usos comercials

Divendres, 5 de juny de 2020 a les 08:15

La suspensió té efectes des del 14 de març i serà vigent fins al 2021. L’objectiu de la mesura és ajudar el teixit comercial i de restauració locals en la represa de l’activitat.


El Ple municipal ha aprovat suspendre la taxa d’ocupació de la via pública que els establiments han de pagar per instal·lar terrasses de bar o posar parades al carrer. La suspensió de la taxa té efectes des de la declaració de l’estat d’alarma, el 14 de març, i serà vigent durant el 2020 i el 2021.

La mesura només afecta els establiments que facin un ús comercial de l’espai públic com poden ser les terrasses de bars i restaurants o l’ocupació del carrer per parades comercials (tant si són de les botigues i serveis del poble com si es tracta de parades ambulants com les del mercat setmanal, xurreries o similars).

Aquesta mesura es va aprovar, per unanimitat, en el Ple municipal celebrat divendres passat i ja estava inclosa en el Pla de contingència social i econòmic de Castellbisbal, .

Facilitats per a la instal·lació de terrasses
Des del moment en què es va anunciar la possibilitat d’obrir les terrasses de bar i amb l’objectiu de donar suport als establiments locals, l’Ajuntament ha prioritzat la tramitació de les sol·licituds per instal·lar terrasses o per ampliar les que ja estaven autoritzades. A més, ha flexibilitzar els criteris de concessió i ha estudiat de manera individualitzada cada cas.

En aquest sentit, durant la setmana passada ja es van concedir autoritzacions verbals en els casos en què els informes tècnics eren positius per tal que els establiments poguessin iniciar l’activitat de forma immediata i sense haver d’esperar la tramitació administrativa.

La voluntat municipal de facilitar la instal·lació de terrasses no eximeix els establiments del fet d’haver de complir tots els condicionants legalment establerts tant pel que fa a les condicions d’accessibilitat als locals com als aspectes de seguretat i higiene. A més, cal tenir en compte que l’activitat de bars i restaurants no ha de perjudicar els vianants que també han de poder de gaudir de l’espai públic amb seguretat.

Darrera actualització: 05.06.2020 | 10:05