L’Ajuntament posa en marxa una campanya informativa de mesures de prevenció sobre la Covid-19

Dilluns, 1 de juny de 2020 a les 00:00

S’han començat a repartir uns 4.700 lots amb material de protecció sanitària entre la població i properament es faran altres campanyes, adreçades a col•lectius específics com ara la gent gran, els infants o el comerç.


Aquests dies s’ha començat el repartiment a domicili de material de protecció sanitària i un manual de recomanacions bàsiques. Aquesta és la primera gran campanya informativa de prevenció que posa en marxa l’Ajuntament i que, properament, està previst estendre a altres col·lectius específics, com ara la gent gran, els infants o el comerç local, amb l’objectiu d’incidir en la importància d’incorporar hàbits higiènics a la nostra vida diària per prevenir el contagi de malalties infeccioses. 

En total, l’Ajuntament invertirà uns 200.000 euros en campanyes informatives de prevenció i en abastir de material sanitari els espais i serveis públics, després que al Ple de divendres passat tots els grups municipals aprovessin, per unanimitat, duplicar la partida prevista inicialment, que era de 100.000 euros.

Fomentar nous hàbits higiènics

Els lots de material de protecció sanitària que ja s’han començat a repartir, un per a cada llar del municipi, es complementen amb la campanya informativa que es va posar en marxa el passat 5 de maig, coincidint amb el Dia mundial de la Higiene de Mans. Per això, als lots hi ha el manual de recomanacions bàsiques, tovalloletes desinfectants, una ampolla de mig litre de gel hidroalcohòlic i un fulletó amb recomanacions sobre com hem de rentar-nos correctament les mans, fet en col·laboració amb el Col·legi d’Infermeres i Infermers de Catalunya.

Com a suport a la campanya de la Generalitat, que fa repartiment de mascaretes mitjançant les farmàcies, als equips de protecció sanitària que ha preparat l’Ajuntament també hi ha mascaretes i un full informatiu sobre el seu ús correcte, en què també ha participat el Col·legi d’Infermeres i Infermers de Catalunya.

Un llibre per als més petits

Les famílies amb infants a casa també rebran amb el lot el llibre Ja puc sortir de casa, que s’ha editat amb l’assessorament del doctor Bonaventura Clotet, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol i la col·laboració de l’Hospital Sant Joan de Déu.

El conte, adreçat a nens i nenes de 3 a 9 anys, explica la història de dos germans, la Martina i en Marc, i il·lustra com els infants aprenen nous hàbits: a casa, al carrer, a casa dels avis, d’amics o al parc. L’objectiu és disminuir les ansietats i incerteses que s’han generat aquestes últimes setmanes entre els més petits i per això, al final del llibre, hi ha una guia per a pares i mares amb consells, trucs i recomanacions per fer front a la sortida al carrer amb els infants.

Si es dona el cas que en el moment del repartiment del lot no hi ha ningú al domicili, es deixarà una carta a la bústia, que caldrà presentar com a resguard a l’OAC de l’Ajuntament, on s’haurà de passar a recollir el material.

Darrera actualització: 01.06.2020 | 13:32