L’Ajuntament manté l’1% del pressupost municipal per a projectes de cooperació

Dilluns, 27 de desembre de 2021 a les 08:00

L’atenció a la diversitat i la mirada de gènere és molt present en la tria dels projectes i s’han subvencionat iniciatives inclusives i contra la mutilació genital femenina i els matrimonis infantils, entre d’altres.


Per quart any consecutiu, l’Ajuntament ha destinat l’1 % del pressupost municipal a projectes i iniciatives de cooperació i desenvolupament. En total, s’han destinat 170.000 euros que s’han distribuït entre projectes internacionals, nacionals i activitats realitzades al municipi.

En l’àmbit de la cooperació internacional, s’han finançat 18 projectes la majoria dels quals són per a millores en educació i sanitat, tot i que també es fan aportacions per col·laborar en la construcció d’habitatges dignes.

L’atenció a la diversitat i la mirada de gènere és molt present a l’hora de seleccionar els projectes que es subvencionen i enguany s’han destinat partides importants a iniciatives per prevenir la mutilació genital femenina i els matrimonis infantils, així com les accions inclusives i per atendre les persones amb discapacitats.

Igual que es va fer l’any passat, també s’ha tingut en compte l’emergència sanitària per la COVID-19 i s’han concedit 8.000 euros a un projecte per a l’enviament de respiradors a un hospital indi.

Grans projectes

Seguint la línia dels darrers anys, s’han escollit dues iniciatives que s’han dotat amb una subvenció del 50 % del seu cost total. Enguany, es tracta del projecte de Mans Unides per oferir accés a l’aigua potable a Togo i la proposta de la fundació Vicente Ferrer per garantir l’accés a una formació inclusiva per a joves amb discapacitat, a l’Índia. Cadascun d’aquests projectes ha rebut 29.750 euros.

Investigació mèdica

El 2021, s’han continuat subvencionant dos projectes d’investigació de malalties minoritàries a través de les associacions ImpulsaT i Hipofam (8.000 euros cadascuna).

Sensibilització

A més de les subvencions per a la cooperació internacional, també s’ha impulsat activitats d’informació i sensibilització que s’han fet al poble, com ara la projecció de pel·lícules i documentals, espectacles de dansa i concerts.

Darrera actualització: 03.02.2022 | 13:30