L’Ajuntament s’afegeix a la campanya solidària i de foment de la lectura "Cap infant sense conte"

Dijous, 5 de novembre de 2020 a les 10:30

A Castellbisbal, ha consistit en regalar un conte a tot l’alumnat de segon i tercer de primària i als nens i nenes d"El Mirador.

L’Ajuntament ha regalat un exemplar del conte Els fills de l’emperador Xiao Ling a tot l’alumnat de segon i tercer curs de primària de les escoles del municipi i als nens i nenes del Casal Infantil El Mirador. Es tracta d’una acció inclosa en el projecte literari Cap infant sense conte que té l’objectiu de fomentar la lectura i l’hàbit lector de la canalla des de petits i estimular-ne la creativitat.

La participació en aquesta iniciativa inclou que l’Ajuntament faci una aportació econòmica que no només serveix per adquirir els contes que es regalen als infants del poble, sinó que també fa possible que es puguin enviar als nens i nenes ingressats en centres hospitalaris i, en definitiva, fer real l’eslògan de la campanya i que cap infant es quedi sense conte.

El consistori es va afegir a aquesta iniciativa el curs passat i estava previst presentar-la per Sant Jordi, però la suspensió de les classes per la pandèmia va impedir fer el repartiment de contes i, finalment, s’han lliurat durant aquest mes d’octubre.

El projecte
Cap infant sense conte és una proposta que lideren dos professors de secundària catalans, Antoni Argent i Núria Ramon i que compta amb el suport de nombroses empreses i institucions. Cada any, aquests dos docents creen i fan autoedicions d’un conte que, posteriorment, fan arribar a escoles i biblioteques de Catalunya així com a més de 30 hospitals. En els contes s’hi tracten valors com la diferència, el treball en equip, l’esforç o l’amistat i s’hi aborden temes com la necessitat de superar les pors o de deixar-se ajudar.

Més informació:

Darrera actualització: 05.11.2020 | 11:27